05 januari 2021

BOMMELS BLUES.

Bommelen zit ons als Ronsenaars in de genen.
Meegekregen van thuis, toen alles begon te kietelen. Doorgegeven aan onze Boomookies.
Bommelen beschrijven is onmogelijk.
Passie en liefde zijn niet te bevatten.
Je mooiste woorden schieten tekort.
Al je vergelijkingen lopen mank.
Het enige wat bommelgevoel benaderen kan is muziek.
Het Bommelslied: diep in de nacht uit een sax. Het Bommelslied: als het dansorkest gaat spelen. Het Bommelslied: luid uit alle boxen van Ronse. Bommelsambiance met of zonder farandole.
Mijn bommelshoed gaat er diep af voor alle verweesde Bommelsverenigingen, alle huidige en voormalige koningen en koninginnen, alle Ronsenaars die dit jaar met een enorme Bommelskater zitten: zonder bommelen.
We houden ons vast aan de bretels van ons clownspak. We ‘scharten’ waar het jeukt. We paaien waar het prikt . In de keel en heel diep in het Bommelshart vooral.
We mogen niet knuffelen. Maar al wie zich vandaag in en om de Bommelsinstanties met de moed der wanhoop uit de naad werkt en suf denkt over alle toegelaten manieren om onze Bommelspijn toch enigszins te lenigen, verdient een welgemeende bommelknuffel. Gelardeerd met een hele zak confetti over de helaas verplicht gemaskerde bommelskop.
Wij wéten met zijn allen wat Bommelen was. Elke herinnering vult vandaag ons verlangen naar morgen.
Als onze Bommels Blues, ver voorbij de primavera, verwerkt zal zijn. Dan zullen we tuupe voort dromen van Ronse en van de volgende, mooiste Bommelsfeesten allertijden.
Hoop is daarbij ons beste Bommelsvaccin.
Gegarandeerd honderd percent Ronsies.
Stef.
Alle info op: www.bommelsfeesten.be
Bommelsradio van 5 tot en met 11 januari op 92.5 FM.