04 juli 2012

LIJST VAN LUC

ALLE KANDIDATEN VOOR 14 OKTOBER

03 juli 2012

DE DROOM DIE WE DELEN


Afgelopen maand heeft u deze blog 10.761 keer aangeklikt. In totaal 571.061 keer. Het volledig blogprofiel hiernaast werd inmiddels ook 14.000 keer bekeken. Voor dit alles mijn oprechte dank.


De verkiezingen die er in oktober zitten aan te komen, beloven een boeiende strijd om de sjerp. Anders dan zes jaar geleden zullen de kandidaten niet voorbij kunnen aan de impact van de digitale wereld. Ik ben me daar goed van bewust. Het beste bestuur, de beste krachten, de beste ideeën moeten bijdragen tot het nieuwe Ronse dat we Tuupe voor ogen hebben. Ondermeer:

Volledige renovatie van de Oude Vrijheid.
Aangepaste winkelpanden en passages.
Winkelwandelstraten.
Redding van het Marktje.

We willen dat de binnenstad bevrijd wordt van zwaar vervoer en verkeersellende. Dat oude verkeersplan Poté deugt niet of is passé en kan de drukte niet aan. Zie Rooseveltplaats, Pessemiersbrug en Vesten. Anders en beter. Als Wielerstad van het land willen we - afgebakende - fietspaden op al onze toegangswegen.

We willen een veilige stad zonder dat veiligheid daarom een alibi wordt voor uitsluiting noch een slogan.

We willen dat leerkrachten in alle respect hun werk kunnen doen. We willen dat àlle ouders van Ronse samen hun verantwoordelijkheid opnemen naar de integratie en de toekomst van alle Ronsese kinderen. We hebben hier zeer degelijk Ronsies onderwijs in beide netten: we willen daarom dat de vermeende 'elitaire exodus' naar zogenaamd ‘beter’ onderwijs elders stopt.

We hebben uitstekende gezondheidszorg die vele steden ons benijden. We willen die gastvrij houden voor al onze buren van waar ook.

We hebben een grote reputatie als atletiekstad. We willen een atletiekpiste aan het Rosco zodat de jongeren van Ronse kansen krijgen om competitief te trainen, en niet noodgedwongen deze stad hoeven te verlaten. Er is nog zoveel dat we samen kunnen doen.

‘Tuupe Vuir Ronse’ zullen we blijven ijveren voor een taalhoffelijke gastvrije Vlaamse stad op de grens van culturen in deze snel veranderende wereld.

Noem het een droom. Dan wel een droom die ik dank zij uw fideliteit en steeds groeiende belangstelling vandaag met steeds meer Ronsenaars deel. Ik wens u allen een prettige vakantie.

TUUPE VUIR RONSE.