07 november 2011

BAUVENOP DEN HUUTOND

Het mooiste veldritparcours van de wereld. Een droomcircuit dat Ronse als unieke wielerstad weer helemaal op de kaart zet en in ere herstelt. Met of zonder Ronde. Een toekomstig wereldkampioenschap veldrijden jawel zeer zeker, waarvoor ‘Ronse Koerst’ door het verzameld veldrijdersgild na die fantastische opgewaardeerde 'Grote Prijs Mario De Clercq' nu al het virtuele ticket verdient. (Want dit is mogelijk. Dit hoort nu tot de mogelijkheden. Alleman akkoord).

Een schitterend spektakel is hoe dan ook verzekerd daar Bauvenop den Huutond. Zowel ter plekke in de arena of thuis vanuit je fauteuil op Canvas. Met er bovenop na een verschoeiend tempo die gedroomde wereldfinale dan nog en een beresterke winnaar: ‘Kevaink’ Pauwels. Zoals Marc Herremans zeggen zoude. Jawel die krachtpatser en stille slimme jongen van de Koppenberg eerder deze week.

Ondertussen in ditzelfde weekend: een Belgisch kampioenschap Judo voor de Samoerai. Ondertussen in Hoei: de zoveelste buitenhuisoverwinning van KSK Ronse. Dat is dus nu al 19 punten op 21, op verplaatsing. Ondertussen in de Brouwerij: een door de grootste muzikale connoisseurs zeer gesmaakt optreden van Jan Leyers & Paul Michiels. Ondertussen in de Sint-Hermeskerk het allerbeste van Gabriel Fauré: zijn Requiem. Ondertussen in de Collines de Ronsese atleet Aaron Deliveyne die in alle discretie - als een geboren winnaar - nu in volle vaart in het voetspoor snelt van pa Patrick en mama Nadine Sadones met hun hele collectie Belgische titels. Ondertussen in de Volksbond: een indrukwekkende cast van Tavi die op zich op de danspasjes van Malou Liveyns helemaal vanuit het Paradijs in ganzenpasje naar het grote rendez-vous met Ronse (in februari- maart) begeeft.

Aan al deze doemensen die aldus de Renaixance dag na dag invullen, die er zijn, die er staan, die er altijd voor gaan, die van Ronse deze stad maken gelijk dat er gien ander ees: bravo. Dieke klaasse.