17 september 2010

DE BENIEUWDE RONSENAAR

KSK-VOORZITTER KRIJGT DEKSEL OP DE NEUS:
OUDENAARDE ZIET FUSIE MET RONSE NIET ZITTEN.
‘MENTALITEITSVERSCHIL VEEL TE GROOT.’
‘NIEUW STADION? WIE ZIT DAAR OP TE WACHTEN?'‘Een nieuw stadion in Maarkedal, wie zit daar op te wachten?'
Luc Vander Schelden, de manager van voetbalclub KSV Oudenaarde, tegenstander van KSK Ronse morgenavond in het Orphale Cruckestadion, stuurt KSK-voorzitter Jean-Marie Vandendriessche koeltjes wandelen met diens eerder geopperde en vandaag nog eens formeel herhaalde ‘bespiegelingen’ over een fusie met Oudenaarde: in een nieuw te bouwen stadion in Nukerke.


‘Een fusie met SK Ronse zien wij niet zitten’, aldus de Oudenaardse manager in ‘Het Laatste Nieuws’. Daarin etaleert Jean-Marie Vandendriessche nog eens zijn fusie-ideeën, nadat ze deze zomer nog door hem werden weggewuifd als ‘gazettenpraat’ van onze collega Roger Marlier. Luc Vander Schelden fluit de KSK-voorzitter nu heel confronterend terug.

Luc Vander Schelden: ‘Om verschillende redenen. Eerst is er de afstand tussen Oudenaarde en Ronse. We liggen veel te ver uit elkaar. En ten tweede, de mentaliteit tussen Oudenaarde en Ronse is totaal verschillend. Enkele maanden geleden werd de idee gelanceerd om in Maarkedal een nieuw stadion te bouwen. Wie zit daar op te wachten? Die fusie zal een natte droom blijven. Toch de eerstvolgende jaren.’

‘KSK-voorzitter staat er bijna alleen voor…’

Manager Luc Vander Schelden licht trouwens nog een heel ander verrassend tipje van de sluier over de fusiebespiegelingen en megalo-stadiondromen van de KSK-voorzitter.

Luc Vander Schelden:‘Ik begrijp Ronse-voorzitter Jean-Marie Vandendriessche wel als hij het heeft over een fusie tussen zijn ploeg en KSV Oudenaarde. Bij zijn ploeg staat hij er omzeggens bijna alleen voor. Bij ons is er de laatste jaren toch wel een en ander veranderd. Een aantal mensen begint mee aan de kar te duwen. Dat is een heel positieve evolutie.’

Tja laat dàt nu leuk zijn om lezen voor alle medewerkers die zich naast Jean-Marie Vandendriessche dag na dag inzetten voor KSK. Zoiets vernemen uit de mond van de concurrent van morgenavond op de vooravond van de topper van het jaar... Ik neem aan dat ze hem daar goed gaan soigneren, met misschien een extra-bijgezet VIP-zitje op de (uitverkochte) footlunch.

De manager van Oudenaarde heeft overigens zelf nog een heel andere ‘natte droom’, bij wijze van uitsmijter: morgen de drie punten komen pakken hier in Ronse… Bijzonder pijnlijk is het allemaal. Plaatsvervangende schaamte is wat de Ronsese voetbalsupporter in het Cruckestadion nog rest. Wil iemand de Jeannette weer bovenhalen?

DE BENIEUWDE RONSENAAR

KSK MET INTERIMTRAINER TEGEN OUDENAARDE:
SPORTIEVE REVANCHE OP GEKLUNGEL AAN DE KANT
Dat Grégory Voiturier, de gewezen speler van KV Kortrijk en Harelbeke en tot in april trainer bij Warcoing, de nieuwe trainer zou worden van KSK in opvolging van de eerder deze week ontslagen Neubert, wordt in KSK-bestuurskringen formeel tegengesproken. Zijn naam was voorbarig gaan circuleren nadat hij zou zijn gespot op een dinsdagavondtraining en daarbij al als opvolger zou zijn genoemd door wat al te loslippige veldmensen aan de zijkant die bij KSK totaal voor hun beurt blijken te spreken…

Niks van aan, zo wordt me integendeel uit goede bron verzekerd bij het natrekken van deze… kwakkel. Ook de geruchten als zou Christophe Denie de opvolger van Pierre Neubert worden blijken voorbarig. Denie speelde verschillende seizoenen bij KSK, kent het reilen en zeilen op het Orphale Cruckestadion door en door en ligt heel goed bij de supporters die hem claimen voor de opvolging. Hij zou bovendien in de match Oudenaarde-Bornem vorig weekend op zijn beurt gespot zijn in gezelschap van KSK-voorzitter Jean-Marie Vandendriessche. (Althans volgens JMV-'watcher' R.M. van Het Nieuwsblad...)

Volgens onze bronnen ziet het er (voorlopig?) vooral naar uit dat KSK wil doorgaan met Patrick Billiet. Voorlopig, want trainers worden bij KSK de jongste tijd hoe dan ook geen lange sportieve tijd gegund. Vorig seizoen hield Bart Van Renterghem het tien matches uit. Bij Neubert was het dit seizoen al afgelopen na welgeteld vijf. Neubert rommelde al die tijd danig met de ploeg dat zowel de eigen kernspelers op het veld als de supporters errond het danig op de heupen kregen vooral omdat de resultaten bij dat geknoei hoe dan ook uitbleven.

Hoogtijd om ook eens een streep te trekken onder het manifest falend sportief management van trainersscouts en selectieheren zelf... Mensen die langs de kant zuchten dat ze hun job willen overlaten, moeten dat dan maar doen want met doemdenken en negatieve vibraties win je niet. Hopelijk putten de interim-trainer en de spelers uit al die kommer en kwel langs de kant positieve energie om met mooi resultaatvoetbal een sportieve revanche te nemen op al het gewauwel aan de zijlijn. Tegen de 'buuneklakers' van Oudenaarde verwachten de Ronsenaars niks minder van hun 'Ronsese' ploeg. Al was het als gestrekte vinger tegen alle fusiefabels, van hier tot in 'Nuikierke'...


(Illustratie: Michel Provost: 'Jacky Stockman',
Ronsenaar, Rode Duivel en legendarische 'Zorro van Anderlecht'.)

16 september 2010

DE BENIEUWDE RONSENAAR

KRONIEK VAN EEN HIER AANGEKONDIGD AFSCHEID:
SK RONSE ONTSLAAT TRAINER NEUBERT


De Raad van Bestuur van KSK RONSE heeft beslist de samenwerking met trainer Pierre Neubert stop te zetten. Patrick BILLIET neemt ad interim zijn taken waar.

Non comment want die gaf ik hier namelijk eerder al - vooraf - in mijn brief aan Voorzitter Jean-Marie Vandendriessche (zie ‘Briefgeheimen’ hieronder). Ook in een commentaarstuk op de aankooppolitiek én de jongerenpolitiek.

Tegenover dit flagrante falen van het Sportieve Management resten de voorzitter, het bestuur, de sponsors, de supporters én de spelers nu alleen nog de hoop op een sportieve revanche : met zaterdagavond een klinkende overwinning op eigen veld tegen rivaal (en 'toekomstig fusie-partner’- poets wederom poets …)Oudenaarde.

Leve KSK Ronse.

14 september 2010

OFF THE RECORD

Natuurlijk is er niks mis mee dat politici behoorlijk gehonoreerd worden voor hun inzet. Alleen lijkt het argument ‘dat dit hen beletten moet om in de pot te graaien’ niet echt overtuigend als uitgangspunt om het algemeen belang te dienen. Met zo'n mentaliteit, geld verwerven hoe ook, zet je je niet in voor je medemens. Het schermen met de dooddoener (vooral de doodzwijger) 'populisme' zal me hier niet beletten om samen u, lezer(es) vrij en kritisch voort te bouwen aan het Ronse van de toekomst. Alle Ronsenaars hebben recht op transparant bestuur. Die Ronsenaars mogen weten wie wat doet met hun geld.

Waar het grondig fout gaat, is dat sommige Ronsese gekozenen (en hun aanhang want ‘le pouvoir et l’argent’ vormen altijd en overal een gevaarlijke mix van benoemingen, vriendjespolitiek, ons kent ons en voor wat hoort wat) gaandeweg de voeling zijn verloren met de massa van gewone Ronsenaars die vandaag moeten zien rond te komen in deze harde tijden van bankcrashes en hoge werkloosheid. Het geeft hen een hautaine vanzelfsprekendheid die ik al langer ken van mijn Wetstraatjaren als journalist: zo typisch voor de vergroeiing met machtsposities.

Waar het fout gaat, is dat Ronsese schepenen er - off the record - hun beklag over maken dat een hoop mandaten en de navenante macht de afgelopen jaren systematisch heel geconcentreerd en samengebald werden gehouden. Zo, dat het bestuur van Ronse de facto in handen is van een paar tenoren die dan voor de rest geen (vet)pottenkijkers dulden. Terwijl de anderen dan mogen figureren en dan ook nog eens door hun eigen politieke ‘vrienden’ of ‘kameraden’ luiheid of onbekwaamheid worden aangewreven. (Want zij zijn slimmer dan de rest, zij weten het, zij werken...)

Waar het grondig fout gaat, is dat sommige verkozenen er bij ons - off the record - komen over klagen dat zij wél hun mandaat au sérieux nemen, terwijl ze op al die raden van bestuur en sectorcomité's hun collega’s van het schepencollege 'alleen maar eens langs zien komen, om er te tafelen en de zitpenning op te strijken'.

Waar het fout gaat met dit bestuur, is dat sommige gekozenen des volks je - off the record welteverstaan - zonder verpinken durven komen vertellen ‘dat ze het voor die habbekrats van een schepensalaris eigenlijk niet hoeven te doen. Dat ze beter kunnen verdienen in de privé'. (Wel, waarop wachten ze? Andere en betere dan als je het mij vraagt.)

Waar het grondig fout gaat in dit bestuur, is dat de ene helft van de Ronsese bestuursmeerderheid naar Vlaanderen lonkt en daartoe brieven schrijft naar Leterme om de faciliteiten af te schaffen. Brieven die door de andere helft dan worden teruggefloten, tegen een occasionele wisselmeerderheid in, waar zijn ze mee bezig?

Waar het fout gaat, is dat diezelfde ene helft van het Ronsese bestuur eentalige straatbordjes ophangt. Die dan prompt in opdracht van de andere helft weer worden weggehaald. Zo dat Ronse letterlijk wegzakt in de anonimiteit van straatjes zonder naam....

‘Tuupe vuir Ronse’ lijkt me bij dit alles verder weg dan ooit omdat deze bestuursmeerderheid steeds verder uit elkaar spoort: zowel inzake taalstatuut, economisch als sociaal.

Maar aan al die off the record-stories die mij worden verteld heeft de lezer van deze blog géén verhaal: als ze off the record blijven. Daarom dit verhaal, recht vanuit de pen. Voor u lezer. Niet voor het eigenbelang van een politiek clubje dat zich vanuit het enge eigenbelang (op een paar uitzonderingen na, nous avons les noms comme dirait Coluche) zichzelf alleen maar overleeft: tot de verkiezingen van 2012.

De Ronsenaars verdienen een veel beter bestuur dat aan één en dezelfde kar duwt en gaat voor onze geliefde stad. Het gaat ons hier niet om personen. Het gaat ons met zijn allen om Ronse. Wars van hun eigenbelang en hun partijbelangen. Het gaat ons om de dringende en dwingende uitvoering van het City Marketing Plan, het Strategisch Plan en een werkelijk: Tuupe vuir Ronse. Als dit niet kan met deze ploeg waarvan de ene de andere het licht in de ogen niet meer gunt, dan maar gauw met een andere. Het beste is voor Ronse niet goed genoeg. Zo zijn we.

Tuipe vuir Ronse.

DE BENIEUWDE RONSENAAR

THEBAANS TROMPETGESCHAL:
RONSIES RAADSLID COORDINEERT EUROPESE TOP


Dat België het voorzitterschap waarneemt van de Europese Unie zullen we als Ronsenaars geweten hebben. Het jonge Ronsese raadslid Ignace Michaux, de privé-secretaris van Minister van Defensie Pieter De Crem is Algemeen Coördinator van de EU-top voor de Ministers van Defensie die doorgaat op 23 en 24 september in Gent.

‘Van deze gelegenheid heb ik gebruikt gemaakt om Ronse op de kaart te zetten. De Thebaanse Trompetten zullen de Europese Ministers begroeten voor een concert van de ‘Bayerische Staatsorchester onder leiding van Kent Nagano in de Gentse Sint-Baafskathedraal’, zo meldt me Ignace Michaux.

Van de aanwezigen wordt ‘Donkere stadskledij’ vereist. Militairen worden verwacht in ‘Tenue 2C’. In welk pak de Thebaanse Trompetten optreden, dat van de Boomoos of dat van de Fietoo, is me helaas niet bekend.
DE BENIEUWDE RONSENAAR

POL KERCKHOVE : WAT IK ONTVANG EN VAN WIE.
‘DAT MIJN COLLEGA’s MAAR HETZELFDE DOEN…’
‘Ik heb nooit verdoken wat ik verdiende. Ik heb het enkele jaren geleden al eens in de media meegedeeld. Ik ben daar volledig open in en iedereen mag dat weten. Vraag eens aan mijn collega’s of ze hetzelfde willen doen met hun weddes en alle bijkomende mandaten…… We zullen dan eens de rekening maken.’

Dat schrijft OCMW-voorzitter en Schepen van Financiën Pol Kerckhove in een uitgebreid antwoord op de hier gisteren gepubliceerde updates van de site ‘Cumuleo’ die hem als Ronsese gekozene ver(r)assend vermelden op de pay-roll van de ‘Intercommunale du Développement de Tournai.’

We gaan heel graag in op de suggestie van Pol Kerckhove. We verzoeken dus bij deze al zijn collega’s van de Ronsese bestuursmeerderheid om, langs deze weg voor de vele lezers van deze blog (bedankt voor uw 400.000 clicks!), al hun gecumuleerde inkomens van hun - publieke - mandaten kenbaar te maken. Met andere woorden: het geld dat ze als politieke mandatarissen als burgemeester en schepenen ontvangen via onze rechtstreekse en onrechtstreekse belastingen. Plus het geld dat ze daarnaast van ons krijgen - via peperdure facturen - van intercommunales zoals Gaselwest, TMVW, Eandis, Ivla enz.. Hieronder alvast volledige klaarheid over de publieke inkomsten van Pol Kerckhove, zoals gemeld door hemzelf.


Pol Kerckhove : 'Het is inderdaad zo dat ik in het Directiecomité van Westlede zetel sedert 2001. Bestaat uit 7 leden waaronder Martin Van Peteghem burgemeester De Pinte, Luc Deryck burgemeester Temse, Yves De Swaene burgemeester Lochristi, Guy Reynebau schepen Gent, Katarina Segers schepen Gent en Daniël De Vuyst schepen Brakel en provincieraadslid. 2 CD&V, 2 sp.a & 3 VLD.
Je moet lid zijn van de Raad van Bestuur om in het Directiecomité te zetelen. Er zijn 5 RvB en 5 Directiecomitees per jaar. Per vergadering krijg ik €175 (zoals een gemeenteraadslid te Ronse). Dus €1750/jaar.

Ik ben vanuit Westlede samen met de directeur van crematorium Westlede (Kris Coenegrachts) aangeduid voor de RvB van IDETA. Vanuit de RvB van IDETA ben ik aangeduid voor het Directiecomité van het crematorium van Frasnes. Hier idem dan in Westlede, je kan geen deel uitmaken van het directiecomité crematorium als je niet in de RvB zit!!! De RvB komt 4 keer per jaar samen en het Directiecomité een 5-tal keer per jaar. Hier is den tarief €150 per vergadering. In totaal ongeveer €1500/jaar.

IDETA is inderdaad dus afkorting van 'Intercommunale du Développement du Tournaisis et Athois! IDETA is een overkoepelend orgaan (RvB laat ons zeggen) waaronder verschillende pijlers zoals windmolens, ontwikkeling industrieterreinen, toerisme, kinderopvang, enz. En ook een pijler crematorium. In Vlaanderen werkt men anders en heeft men voor ieder onderwerp een aparte organisatie. Op dat vlak zijn onze Waalse vrienden doorzichtiger, eenvoudiger en beter gestructureerd. Maar vooral ook zuiniger… Het crematorium van Westlede heeft 1/3 van het kapitaal (ongeveer €150.000) geleverd voor het crematorium. Met de garantie voor een Vlaamse service. We konden toch moeilijk een ander crematorium bouwen een paar km verder. Die wafelijzerpolitiek hebben wij al lang achter ons gelaten…. In ruil voor 1/3 is het ook logisch dat de Vlamingen 1 zetel kregen in de overkoepelende RvB en 2 zetels (van de 6) in het Directiecomité van het crematorium ‘De Witte Bomen’. En het was ook logisch dat ik daar ging zetelen daar ik de gesprekken van in het begin gevoerd heb maar vooral omdat ikzelf met het voorstel gekomen ben. Zuid-Oost-Vlaanderen kan hier maar goed bij varen.

Via mijn collega Rudy Demotte is dan alles heel snel gegaan en zijn er nooit noemenswaardige obstakels geweest. Het is een prima samenwerking waar ze in Brussel nog veel kunnen van leren. Ook den Bart le nouveau dieu de Flandres…..

Het is wel zo dat IDETA wel al met Frankrijk samenwerkt. Oa. voor het crematorium. Ook in Wattrelos (naast Roubaix) komt een nieuw crematorium en zouden er samenwerkingsverbanden komen. Daar speelt de Europôle!!!

Ik zit enkel in de RvB van 'De Nieuwe Haard' en niet in het Directiecomité! Anderen wel…De RvB komt ongeveer een 6-tal keer samen per jaar. Het Directiecomité weet ik niet maar in elk geval veel meer dan de RvB. Hier juist hetzelfde. Men kan maar in het Directiecomité zetelen als je deel uitmaakt van de RvB. Het tarief hier was tot 06/10 €80/vergadering. Maar dit is nu opgetrokken naar ik dacht €100 of €150. Ik weet het niet echt. Dus hier 6x €80 = €420. Het is trouwens overal zo dat je moet deel uitmaken van de RvB om in het Directiecomité te zetelen. Om het werkbaar te houden. Dus in totaal : €1750 + €1500 + €420 = €3670/jaar Dit zijn bruto bedragen. Ongeveer de helft daarvan gaat naar de belastingen en 10% van het bruto gaat naar de sp.a (afdrachten). Dus bijna 60% krijg ik niet in handen…….Als OCMW-Voorzitter en schepen ontvang ik €2000 netto/maand. Ik heb minder dan de andere omdat ik dit fulltime doe. Ik betaal persoonlijke RSZ op mijn wedde. De andere collega’s cumuleren het met een andere wedde waar ze de persoonlijke RSZ betalen bvb. cumul met hun volledig pensioen, advocaat, enz. Op deze netto wedde van €2000 betaal ik iedere maand €320 afdrachten aan de partij aan Gent!!! Dit is ongeveer 10% op de bruto wedde.

Voilà den dikke pré en vetpotten die ik krijg per maand en per jaar. En dit voor de verantwoordelijkheid van een kleine 300 werknemers in het OCMW & schepen van Financiën van een stad van 25.000 inwoners. En ik zal de uurtjes dat ik werk maar niet bijzetten…maar het zijn er meer dan 40……'

Tot zover de uitgebreide toelichting van Pol Kerckhove. Een goed begin alvast. Uitkijken nu of zijn oproep naar ‘De Collega’s’ wordt beantwoord. We houden u hier zoals steeds op de hoogte fidele bloglezer. Dat spreekt.

13 september 2010

DE BENIEUWDE RONSENAAR

POL KERCKHOVE: TUUPE VUIR TOURNAI…

RONSESE SCHEPEN EN OCMW- VOORZITTER
WORDT LIEFST TWEE KEER BEZOLDIGD DOOR...
'L'INTERCOMMUNALE DU DEVELOPPEMENT
ECONOMIQUE DE TOURNAI.'

VLAAMS POLITICUS BETAALD DOOR WAALSE INTERCOMMUNALE.

Een blik op de updates van de politieke mandaten op de site van Cumuleo leert ons dat Pol Kerckhove, voorzitter van het OCMW van Ronse én schepen van Financiën van Ronse, liefst tweemaal voorkomt op de betaalrol van…'L’Intercommunale de Développement de Tournai-Ath.' Eén keer als lid van het directiecomité en één keer als bestuurder. We konden de OCMW-voorzitter niet bereiken voor commentaar. Mogelijks is deze op zijn minst zeer verrassende cumul te verklaren door de betrokkenheid van de schepen bij het nieuwe Crematorium van Frasnes. In elk geval een wel zeer 'persoonlijke' interpretatie van Ronse als partner van de Eurometropool met Lille-Tournai-Kortrijk als u het ons vraagt... En nooit was de titel van 'Schepen van Financiën' meer toepasselijk. Hier alle mandaten van beroepspoliticus Pol Kerckhove, zoals aangegeven bij 'Cumuleo' hierna op een rij:

1. OCMW. Ronse.
2. 'Intercommunale de Développement de Tournai- Ath': bezoldigd als bestuurder.
3. Idem supra: bezoldigd als lid van het Directiecomité.
4. Westlede: bezoldigd als bestuurder.
5. Idem supra: bezoldigd als lid van het directiecomité.
6. Sociale Huistvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard'. Bezoldigd als bestuurder.

HIERONDER DE VOLLEDIGE LIJST
VAN ALLE CUMULS VAN
DE RONSESE BESTUURSMEERDERHEID:

Luc Dupont:

1. Stad Ronse. (Burgemeesterswedde)
2. Solva: Bezoldigd als bestuurder.
3. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard'. Bezoldigd als bestuurder.
4. Overo: Bezoldigd als bestuurder.
5. Beroepsmatig: Advocatenkantoor Dupont. (Advocaat-zaakvoerder).

Gunter Deriemaker:

1. Stad Ronse. (Bezoldigd als Eerste Schepen).
2. Gaselwest: Bezoldigd als lid van een sectorcomité.
3. IWVB: Bezoldigd als bestuurder.
4. Solva: Bezoldigd als bestuurder.
5. TMVW: Bezoldigd als bestuurder.
6. TMVW: Bezoldigd als lid van het directiecomité.
7. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard': Bezoldigd als als bestuurder.
Yves Deworm:

1. Ronse: Bezoldigd als schepen van Openbare Werken.
2. Gaselwest: Bezoldigd als lid van een sectorcomité.
3. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard': Bezoldigd als bestuurder.
4. Idem Supra: Bezoldigd als lid van het directiecomité.
5. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'Vlaamse Ardennene: bezoldigd als bestuurder.
6. Beroepsmatig: gepensioneerd ambtenaar.

(Zijn bestuursfunctie bij de immobiliënvennootschap 'BVBA Residas' - aanvankelijk in samenwerking met stadsingenieur Dany De Brakeleer- werd volgens Cumuleo geschrapt op...9 juli 2009. Ter info: De inmiddels doorverkochte BVBA Residas kreeg van de Stad Ronse - geheel volgens het boekje, dat spreekt - meer dan 8000 euro subsidies voor de realisatie van het Panos-pand.

Jan Foulon:

1. Stad Ronse. Bezoldigd als gemeenteraadslid- voorzitter van de raad).
2. TMVW: Bezoldigd als bestuurder.
3. TMVW: Bezoldigd als lid van het Directiecomité.
4. Eandis: Bezoldigd als lid van het College der Commissarissen.
5. Beroepsmatig: 'Assurfin Groep NV': bestuurder.
6. Beroepsmatig: 'Foulon Gcv': zaakvoerder.

Vandenhoucke Joris:

1. Stad Ronse: Bezoldigd als schepen van Cultuur.
2. Gaselwest: Bezoldigd als bestuurder.
3. Gaselwest: Bezoldigd als lid van een sectorcomité.
4. Beroepsmatig: Leraar.

Agnes Van Crombrugge:

1. Stad Ronse: Bezoldigd als (ondermeer) schepen van Afvalbeleid en Recyclagepark.
2. Ivla: Bezoldigd als bestuurder.
3. Beroepsmatig: gepensioneerd ambtenaar.

Suzy Arijs:

1. Stad Ronse: Bezoldigd als Schepen van Lokaal Sociaal Beleid.
2. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard': bezoldigd als bestuurder.
3. Sociale Huisvestingsmaatschappij 'De Nieuwe Haard': bezoldigd als lid van het directiecomité.
4. Beroepsmatig: Ambtenaar.

Nedia Gmati-Trabelsi:

1. Stad Ronse: Bezoldigd als schepen van Gelijke Kansen.
2. TMVW: Bezoldigd als lid van het Directiecomité.
3. Beroepsmatig: werkzaam als juriste bij een advocatenkantoor.


(Illustratie Michel Provost: 'Oupenboere Wierken'.)