22 juni 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (103)

EXCLUSIEF

HET WIETIESDEBAT OP KSK-RONSE

LEES HIERONDER NU AL DE UITSLAG!

JOOST NAAR NIEUWE VLAAMSE ALLIANTIE


Te oordelen naar het massale bezoek van deze blog deze week volgt Ronse geboeid, geamuseerd, geïntrigeerd de va-et-vient, de scheuren, de barsten de kartels, de ruchtmakende ontslagen, de peptalk, de scheldpartijen die gepaard gaan met de lijstvormingen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Ze vertalen zich almaar meer in steeds waziger wordende kartelvormingen en scheurpartijtjes, bekokstoofd in schimmige maneuvers achter de schermen.
De aller-retour van Joost Hysselinckx naar de VLD is hier gevolgd door massa’s clickers.
Nu die woelige voorronde erop zit en er met de vakantie een lik-je-wonden-rustpauze zit aan te komen, geven de Wieties, geheel fideel aan zichzelf alvast de aftrap van de eigenlijke kwalificaties voor oktober met hun eerste groot verkiezingsdebat in het Orphale Cruckestadion. Het tweede volgt na het zomerreces.


Het gokje van Hermes

Ook geheel fideel aan zichzelf slaagde De Nieuwe Ronsenaar er echter nu al in om hier in primeur voor alle wakkere Ronsenaars tuupe exclusief de hand te leggen op de uitslag van dit eerste debat.
Een grondige analyse van de gokbedragen door een expert, gevoelige informatie in kringen aanleunend bij gokchinees Yé en diverse kleedkamergesprekken met de belangrijkste debaters, maakten het ons mogelijk volgende – overigens compleet uitgekochte – uitslag te voorspellen:

O- O. (NUL- NUL).

We moeten toegeven dat deze uitslag na de kartels, de allianties, de perikelen, de scheuren, de barsten, de coup de théâtres, de slaande deuren, de onstlagen rond de lijstvormingen ons niet helemaal verrast. We geven het niet graag toe, maar voor een keer heeft het milieu goed gegokt.
Nul-nul of tweemaal nul is namelijk twee keer niks. Een dubbele zero. En dat is zonder overdrijving voor veel stadsgenoten de enige billijke uitslag na een voorronde die alle Ronsenaars met stijgende verstomming heeft geslagen…
De Heilige Hermes hemzelve viel er op de Fiertel ei zo na van zijn paard van en waagde dan maar zelf een gokje van Hermes (alea iacta est).
Weliswaar met de goede bedoeling het wiebelende schrijnbovenstuk rond zijne heilige knoken te herstellen met de gokopbrengsten.

La danse des castars

Uitgekocht of niet, een duel tussen de huidige burgemeester en zijn kandidaat opvolger Gunther Deriemaker kan alleen maar zeer relevant worden. Is de tijd van gaan voor Luc gekomen, komt de tijd van Gunther eraan?
De ‘Paroles et Paroles et Paroles et encore des Paroles’ tussen Rudi Boudringhien en André Deruyver beloven prettig entertainment.
Pas helemaal te gek wordt het als Joost Hysselinckx,na zijn ‘afgeblokte’ overstap naar de VLD in primeur ter plekke zijn overstap aankondigt... naar de Nieuwe Vlaamse Alliantie van ex-Vlaams Belanger Stefaan Leyn.
Waarop Chantal Thijsman dan ter plekke haar NVA-ontslag aankondigt… om de vakante plek van lijstduwer bij de VLD op te nemen voor de neusvan Claire Demortier.
Paul Carteus van zijn kant kan dan lijsttrekker worden bij Vivant. Tenzij hij de politiek ondertussen weer verlaat. Voor een paar dagen.
Claire Demortier kan van haar kant dan de stek opnemen van Natascha Meeuws zodat die Angélique Syroit gaat wegstoten bij de CD&V.
U merkt het, fidele lezer, er zijn meer dan genoeg redenen om het debat van de Wieties vooral niet te missen.
Dat u de uitslag nu al kent, mag vooral uw pret morgenavond niet bederven. Het heeft er alleen mee te maken dat van alle Ronsese Wieties tuupe De Nieuwe Ronsenaar nu eenmaal de grootste (gokker) is.
Ien Roonse ees dat iet. Uik zien gedaacht moer: Tuupe vuir Roonse!

‘De aftrap’. Vrijdag 23 juni om 20 u. Orphale Cruckestadion. Ingang Bieststraat. Gratis toegang. Met Luc Dupont versus Gunther Deriemaker, Rudi Boudringhien versus André Deruyver en voorts Chantal Thijsman, Wouter Stockman, Joost Hysselinckx, Patrick De Dobbeleer, Tijl Bondue en Jan Foulon. Ontbreken helaas op het menu: Erik Tack (Lijsttrekker Vlaams Belang) en Pol Vanderdonckt (Voorzitter Vlaams Belang).