20 maart 2007

DE KOERSENDE RONSENAAR (104)


ORGANISATOR
LUC
VAN
DEN ABEELERONSE NU DEFINITIEF TOP-WIELERSTAD VAN BELGIE

GRATIS TOEGANG OP HELE PARCOURS

REUZESCHERMEN OP MARKT HOOTOND EN AANKOMST


‘Toen ik twee jaar terug aan het stadsbesuur mijn plannen bekend maakte voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap voor Elite-renners op 1 juli 2007 werd hierop enorm enthousiast gereageerd,aldus Luc Van Den Abeele.

‘Ronse heeft een groots en roemrijk verleden met de wielersport. Dit verleden wil het stadsbestuur in ere houden. Zoals iedereen weet, werden hier al eerder zowel de bewogen wereldkampioenschappen '63 en '88, als de Belgisch kampioenschappen '83 en '91 georganiseerd.’.

EEN BELGISCH UNICUM

‘Het is een unicum in België dat Ronse voor de vijfde maal een kampioenschap organiseert. Wij gaan ons dan ook honderd percent inzetten om dit gebeuren tot een goed einde te brengen. Om dat te realiseren, beschik ik over vijftien enthousiaste vrienden die zich volledig inzetten om van dit Belgisch kampioenschap een groots evenement te maken.'

RONSE KOERST…ALTIJD VOORT

'De organiserende vwz, opgericht onder de naam 'Ronse koerst', heeft tot doel om van dit kampioenschap een uniek gebeuren te maken voor de Ronsenaars en voor alle Belgische wielerfanaten. En... wie weet dat deze vzw nog andere plannen heeft?'

Een feest wordt het zeker. Er komen grote schermen op de Grote Markt, op de Hootond en aan de Leuzesteenweg bij de aankomst.

De toegang tot het hele parcours is volledig gratis. De organisatie verwacht die dag tot 30.000 toeschouwers.