12 maart 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (99)


NATASCHA

MEEUWS

EERSTE

VROUW

AAN

LIBERALE

ROERSTAAT VOOR KRACHTTOER:

PUIN RUIMEN EN MEETELLEN MET MINIFRACTIE


Natascha Meeuws die niet verkozen geraakte tot raadslid en door een hoogst onkies samenspel van de nieuwe meerderheid samen met GBIC op de keien werd gezet als OCMW-raadslid, krijgt nu een nieuwe politieke toekomst als voorzitster van Open VLD Ronse.

Ons inziens terecht. Want deze knappe Ronsese politica - we hebben het over haar dossierkennis - kan ondanks haar jeugdigheid bogen op een pak politieke ervaring. Ze was zes jaar OCMW-raadslid en werkte op het kabinet van de Gentse politicus Geert Versnick.

Met haar aan het roer speelt Open VLD Ronse ongetwijfeld een sterke troef uit naar de herovering van de Ronsese liberale kiezer. Die ligt nu uitgeteld en verdeeld in twee kampen. Voor zover hij al niet is weggelopen bij de CD&V om zich ver van de blauwe heisa ronduit achter het Strategisch Plan van burgemeester Luc Dupont te scharen.

Natascha Meeuws wordt overigens goed omringd door een aantal jonge wolven. De valstrik hier heet echter aanmatigende arrogantie die elke Ronsenaar snel zal doorprikken. Al staat de onveranderlijk goedmoedige Patrick De Dobbeleer altijd klaar om de soms agressieve (al dan niet verbale) overmoed van de blauwe beginnelingen rondom hem te stroomlijnen en zijn companen te leren omspringen met freedom of speech: dat liberale principe bij uitstek.

Meeuws staat voor een loodzware opdracht. Ze moet alle blauwe neuzen weer in dezelfde richting krijgen. Ze moet een komaf maken met het oeverloos gekibbel dat de Ronsese liberalen tot een desastreuze scheuring en een navenante verkiezingsuitslag heeft gebracht.

Ze moet vanuit een mini-formatie van twee man in de raad (Patrick De Dobbeleer en Tom Deputter) toch een stempel proberen te drukken op het beleid vanuit de oppositie.

De nieuwe voorzitster is verkozen met 84 percent van de stemmen. Ze wordt de allereerste vrouw die de liberale partij in Ronse voorzit.


Over haar Patrick De Dobbeleer, die na het ontslag van Frans Vandenbossche de taak van ad interimvoorzitter tijdelijk combineerde met zijn mandaat in de raad:

‘Natascha is werkelijk de meest geschikte persoon voor de job. De gedrevenheid, het enthousiasme maar vooral, haar ongelofelijke dossierkennis en positieve ingesteldheid om de politiek in Ronse te verbeteren zullen van haar een schitterende voorzitter maken. Ik heb Natascha écht leren kennen toen zij als secretaris met mij samenwerkte. Ze kan zich vastbijten in een dossier. Ze kan de zaken tot op het bot uitzoeken zonder het overzicht te verliezen. Dat is iets wat niet iedereen gegeven is. ‘

Uik ’t ziene vuir Roonse

Voorzittster Natascha Meeuws : ‘We hebben moeilijke tijden achter de rug. Ik wil de partij weer op de rails krijgen. Geen eenvoudige klus. Maar de ruïne van de mislukking is een goede fundering voor een nieuwe start. We bouwen met een open geest aan een nieuwe Open VLD waarbij het middenveld een belangrijke rol krijgt.
Het nieuwe bestuur staat voor wilskracht, strijdvaardigheid en inzet. Op geregelde tijdstippen gaan we onze visie en standpunten formuleren en we gaan een kritische oppositie voeren. We willen terug naar onze liberale wortels weg van het oude groepsdenken. We willen uitgaan van de talenten van elke vrije mens. Wij willen een open samenleving die niet beperkt wordt door talloze regeltjes en ook aan de zwaksten ruimte geeft. We hebben geen angst voor de toekomst en gaan uitdagingen niet uit de weg.’

Blauwdruk voor Ronse

Het team dat Natascha zal leiden bestaat uit de twee verkozen mandatarissen Tom Deputter en Patrick De Dobbeleer. De overige bestuursleden zijn: Beatrice Annicq, Claudi Beuserie, Sonja Cymerman, Danny De Brakeleer, Olivier Demets, Xavier Demets, André Deruyver, Freddy Devos, Ann Fenaux, Stefaan Jacobs, Ronnie Lauwerier, Fanny Moerman, Maud Nuyttens, Adrien Pessemier, Pierre Van Trimpont, David Verpoort, Hugo Vervaeke en Jelle Vervaeke.

Donderdag vindt de eerste installatievergadering plaats. Dan zullen de blauwdrukken worden getekend voor de werking en het beleid van de komende zes jaar.