24 juni 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (105)

HEET VAN DE NAALD HIER IN PRIMEUR:

ALLE SPA-KANDIDATEN VOOR OKTOBER

DUWERS VAN GROEN NOG NIET KLAAR1. Gunther Deriemaker (30)

2. Suzy Arys (57)

3. Pol Kerckhove (43)

4. Christophe Stockman (30)

5. Leander De Cauter (29)

6. Nedia Gmati Trabelsi (21)

7. Lesly Van Wijnen (61)

8. Carine Moulaert (51)

9. Rina Van Moorleghem (50)

10. Guy Detandt (52)

11. Bjorn Bordon (20)

12. Sylvie Miclotte (31)

13. Anita Verleijen (61)

14. Sylvie De Bie (40)

15. Joyce Cornelis (36)

16. Philippe Valez (44)

17. Sandra Onijn (35)

18. Belina Lepez (55)

19. Jean-Claude Mathu (49)

20. Sara Detimmerman (19)

21. Derek Cromphaut (33)

22. Valerie Opreel (28)

23. Geoffrey Den Haerinck (33)

GROENE STAART ONTBREEKT

De plaatsen 24 tot 27 worden ingevuld door Groen! De namen en de rangorde ervan worden pas later bekend maakt door Groen! Wouter Stockman, Katelijne Winnepenninck en Peter Nachtegaele zijn alvast drie zekerheden. Over de vierde naam wordt nog gepraat.

VERNIEUWING EN VERJONGING

De gemiddelde leeftijd van de Spa-kandidaten is 39 jaar. Er zijn 11 mannen en 12 vrouwen. Voor het eerst staan er dus meer vrouwen dan mannen op Spa-Ronse. Sara Detimmerman is met haar 19 jaar de jongste.

Voorzitter Tijl Bondue: ‘We geven met onze lijst ook een paar duidelijke signalen. Voor het eerst staat er een allochtone jonge vrouw op een echt verkiesbare plaats in Ronse. (Nedia Gmati Trabelsi studeert rechten aan de Universiteit Gent). Onze lijst is een mix van jong en oud. We hebben de ambitie om weer de sterkste partij van Ronse te worden.

GUNTHER BURGEMEESTER?

Gunther Deriemaker: ‘Ik zeg niet zoals Luc Dupont gisteren op het Wietiesdebat (zo onze vorige editie) : ik word burgemeester of niks. Ik wacht gewoon eerst de resultaten af. Dan zal er gepraat worden. Ik zal in elk geval mijn verantwoordelijkheid naar de kiezer, naar de partij en naar het bestuur van Ronse ten volle opnemen.’

Tijl Bondue: ‘Die uitspraak van Luc Dupont verandert voor ons niks aan onze strategie. Het is ook de logische claim van een burgemeester die gewoon volmondig zijn mandaat wil verlengd zien. Voor ons telt behalve de uitslag vooral de inhoud. De CD&V profileert zich zegezeker en beroept zich op de vele realisaties van dit bestuur. Ik wil daarbij toch ook aanstippen dat veel van wat is verwezenlijkt ook al in de pijp zat van het vorige socialistische bestuur. Ik denk maar aan de vernieuwing van de Markt. Dat was planning op lange termijn.’

PROVINCIE

Voor de provincieraad trekt Jean-Pierre Stockman de lijst. Voor Martine Devos uit Brakel, Els Van Dam uit Lierde en Bruno Tuybens uit Zwalm.