19 april 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (78)

Wieties lanceren verkiezingsstrijd na Fiertel

Groot verkiezingsdebat op KSK


Wie dacht dat de Wieties als luizekes in het berenvel van elke Ronsese politicus niet meer ontwaakt geraken uit hun winterslaap kan het wel schudden.
Op vrijdag 16 juni, nadat elke Ronsenaar die zichzelf respeteert goed is uitgefierteld, organiseren de Wieties in de kantine van KSK hét grote verkiezingsdebat dat geen Ronsenaar missen wil. Het debat omvat vijf gesprekken van telkens twintig minuten en belooft ons aardige electorale duels tussen alle smaakmakers van de Ronsese politieke fauna en flora.Vrolijke vrienden dat zijn wij

Burgemeester Luc Dupont (CD&V) gaat in gesprek met zijn huidige schepen van Jeugd en challenger voor Spa-GROEN Gunther Deriemaker. Eerste Schepen Rudi Boudringhien van de afgescheurde tweetalige lijst Gemeentebelangen en voormalig VLD lijstduwer krijgt de kans om zijn rekeningen te vereffenen met zijn ‘vriend’ André Deruyver. De comeback-man van de Ronsese liberalen speelt hier als KSK-voorzitter een thuismatch.
Het blauwe duel belooft even spannend te worden als dat van pakweg Barça tegen AC Milan. Wie er als de Ronaldinho van Ronse uitkomt, zal blijken na de match.

Even interessant belooft ons de tweestrijd te worden tussen de twee gewezen companen, nu bloedvijanden van Het Vlaams belang: Erik Tack en Joost Hijsselinckx. Deze laatste scheurde zich af en komt op met zijn eigen partij in beweging ‘In het Belang van Ronse’. Best ware de supporters in aparte... heu blokken te droppen, flink omkaderd door een paar stevige stewards van Wieties. Voor Wietie Gilles Vanderkerken als judoman en gewezen rechtvaardige Wietie-rechter gewis een kleine klus.

Er is tevens een debat gepland tussen een kandidaat van de Nieuwe Vlaamse Alliantie (misschien wel de door de CD&V zo verguisde afgezworen Blokker Stefaan Leyn) en een groene. Ook de drie voorzitters van de meerderheidspartijen Jan Foulon (CD&V), Tijl Bondue (Spa) en Patrick De Dobbeleer (VLD) krijgen het parool. De Wieties hebben voor hun grote verkiezingsmatch al de meeste toezeggingen binnen. Alle aangezochte deelnemers reageerden positief op het idee om met mekaar in de arena te treden.


Aanbod van de Gokchinees afgewimpeld

Het debat wordt gemodereerd door Koen Lauwereyns en Geert Desmijtere, ongetwijfeld de twee grootste Wieties uit de geschiedenis van Ronse.

Crépin de Beauregard, sWietie en Walter Ego waren eerder aangezocht om de debatten te leiden. Ze wimpelden het aanbod echter beleefd af omdat ze de KSK kantine van voorzitter André Deruyver volgens onze bron ‘geen neutrale plek’ vinden. Zelfs een aanbod van gokchinees Ye die kwam aandraven met een valies vol geld om het debat te laten vervalsen in het voordeel van de lijst ‘Tuupe voer Oudenoerde’ vermocht hen niet te overtuigen.

Het debat wordt opgesmukt door muziek van Skrin Vandewalle en sketches van een ‘k weet niet hoe grote wietie. Tavi en Benito van Martino worden verzocht om het publiek hiermee finaal naar huis te jagen na wat de luidruchtigste debatavond uit de petite histoire de Renaix dreigt te worden.