16 april 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (117)


JAN FOULON
MOET
STEF VERCAMER
LATEN VOORGAAN

RONSENAAR
(BEZ)WIJKT
VOOR MACHTIGE
POLITIEKE FAMILIE

TIEN OP TIEN JUNI

'EEN GROEIPLAATS'Lang heeft het ernaar uit gezien dat Jan Foulon al na 10 juni vrijwel zeker naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers kon.

Bij de aanmaak van de Oost-Vlaamse CD&V-lijst leek het er immers tot vorige week op dat Foulon de vierde – verkiesbare – plaats voor de Kamer zou worden toegewezen. De CD&V rekent op 5 à 6 verkozenen.

De familie Vercamer uit het land van Deinze zit echter al jàren gebeiteld in de CD&V-politiek van deze provincie. Stef Vercamer zelf is ACW-Verbondssecretaris voor Aalst-Oudenaarde en Sander Gedeputeerde van de Provincie.

Jan Foulon moet - deze keer- dus passen voor een Kamerzitje in het Federaal Parlement en neemt genoegen met een stek in de top tien, nog wel op de tiende plaats. In ‘marketingtermen’: 10 op 10 juni. Foulon, neemt het sportief op, is nièt ontgoocheld en spreekt zelf veeleer van een 'groeiplaats.'

Zonder Paul Tant

De kop van de lijst wordt aangevoerd door Pieter De Crem. Achter De Crem staat Sara Smyers (NVA). Dan volgt gewezen Volvobaas Peter Leyman die onlangs de krantenkoppen haalde met zijn opmerkelijke transfer vanuit de zakenwereld naar de politiek.

Voor het eerst na pakweg dertig jaar figureert stemmenkanon Paul Tant, de burgemeester van Kruishoutem, niet langer op de lijst.