13 juni 2013

SPIEGELSCHRIFT

STUDIO RONSEMarcel Vanthilt is pure meerwaarde voor Ronse. Dat zeker. De Ronsenaars hebben de vlotte jongen helemaal in hun hart gesloten. Terecht. Hij blijft hier altijd welgekomen. Schitterende Donaat Deriemaeker overigens, bij Marcel. Een betere ambassadeur voor Ronse zullen we niet vinden.

Deiken Donaat klapt
auver Ronse
vanoat zien herte.

Alle hautaine droevigheden in ‘kwalideidskrand’ 'De Standaard' vanochtend daarover ten spijt.‘Donaat weer op het scherm.’
Wie richt de Facebookgroep op?

Gunther Deriemaker zou in de wijnhandel gaan, verneem ik. In vino veritas. Hopelijk brengt het hem ertoe de Ronsenaars ook te vertellen wie als eerste die foute voordrachtakte van de N-VA voor het OCMW heeft opgemerkt. En vooral: hoe de info hem rond de kerstdagen bereikte. Overigens maakt Gunther met zijn klacht bij de Raad van State van huidig (en toekomstig) OCMW-voorzitter Wim Vandevelde pas echt een stevige burgemeesterskandidaat. Wie in politiek anderen in het verdomhoekje wil, nadat hij hem wel eerst op een blauwe maandag in zijn eentje is gaan opzoeken om burgemeester te kunnen worden voor de neus van verkiezingswinnaar Dupont, die is dat zelf op slag véél minder.

Wat Marcel On Tour in Ronse nog betreft: als schepen Ignace Michaux (nog zo'n vlotte jongen) het nu ook nog een keer zoude kunnen laten om te pas en te onpas zijn persoonlijke patron De Crem bij al zijn Ronsiese publieke initiatieven te betrekken, dan wordt Ronse en niet Aalter nog helemaal the place to be en Ignace zelf een incontournable.

Pol Kerckhove wordt de komende vijf maanden directeur van het Crematorium De Witte Bomen in Frasnes. Met al mijn sympathie voor Pol, maar ik loop hem de komende vijf maanden bijgevolg liever niet tegen het lijk.

Ronse is in. Eerder zat de halve cast van heu ‘Halfweg’ al bij Marcel. Gisteren werd de Steenweg op Doornik..halverwege naar Woetripounk stil gelegd vanwege opnamen in Villa Carpentier. En maandag begint er op de BBC een prestigieuze serie (‘The White Queen’) waarvan sommige opnames ook al in en om Ronse zijn doorgegaan.Nedia is vrijdag getrouwd met Walid ten stadhuize van Ronse. Burgemeester Dupont wenste het schuun koopookie alle geluk toe. Voor die ene keer dat de gewezen schepenesse zelf aan de overkant op de trouwersstoel zat. Nedia oogde mooier dan ooit en haar sympathieke Walid, een knapperd van Wetteren, straalde. Voilà. Schuune.

Walid is dan wel
giene plaffonuir
en uuk giene
kloeken metser,
zoals in Tavi’s
Nedia liedje.


Hij zit in de elektriciteit.Kon je vrijdag merken aan de vonkjes in de ogen van Nedia. Overigens is de 'Tavi Live CD' met alle opnamen nu te koop (10 euro) in de Local Unique (Markt) en Full Moon (Wijnstraat). Een must voor uw zomerse (?) ambiance rond de kampvuren en barbekuus.Zesduizend euro. Dat is wat ‘De Ommegang’ dat prachtige beeld van Jan Leenknegt heeft opgeleverd. Duizend euro ervan gaan naar Zonnelied, voor het goede doel. De rest dient ter fortificatie en ondersteuning van de Maatschappij Der Dragers in haar strijd tegen de VIP-isering en verloedering van Oezen Fietoo. Het beeld werd gekocht na een gezamenlijke inspanning door het gezin van wijlen bekend Ronsenaar Liban Verhellen. Mensen die getogen zijn onder de mooiste toren van de Oude Vrijheid. Schuune schuune.


Een schitterend initiatief overigens van de Fierteldragers dat navolging verdient. Volgende keer, wie weet, een goed boek over het Fiertelgebeuren. (Dingen die je als Ronsenaar moet doen, Koen)…. Ien Roonse ees dat iet!

SPIEGELSCHRIFT.
Blognoten over Ronse.