15 oktober 2012

BURGEMEESTER LUC DUPONT
KRIJGT WAARDERING VAN DE RONSENAARS

SOCIALISTEN HOUDEN STAND
EN BLIJVEN MEE BESTUREN
MAAR VERLATEN HET OCMW

N-VA MAAKT GESLAAGDE ENTREE IN HET STADHUIS
TEN KOSTE VAN VLAAMS BELANG EN LIBERALEN

GROEN GAAT VOOR HET EERST
IN DE RONSESE GESCHIEDENIS
MEE BESTURENDe twee grootste partijen van Ronse CD&V (31,9 percent en 10 gekozenen) en S.PA (26% en 8 gekozenen ) zetten samen het bestuur van Ronse voort. Dat heeft CD&V-voorzitter Leo Verstichel vannacht in de Volksbond bekend gemaakt.

Met 18 van de 29 zetels beschikken de twee partijen over een comfortabele meerderheid. De door de Ronsenaars gekozen 'man aan zet' Luc Dupont kreeg in ‘den Tap’ behalve bloemen een warm applaus van een talrijk opgekomen geduldig wachtende achterban.

Hij dankte in zijn speech zijn fidele schepenen Agnes Van Crombrugge en Yves Deworm voor hun jarenlange inzet voor Ronse en begroette de jongerengeneratie die nu aan zijn zijde komt te staan aan het roer van Ronse.

Luc Dupont wordt door de Ronsese kiezer dus mooi beloond voor zijn beleid en is de nieuwe stemmenkampioen van Ronse met 2.287 stemmen. Zijn uitdager voor de sjerp staat op twee met 1590 stemmen. De socialisten aanvaarden sportief het onbetwistbare leadership van Dupont voor een derde ambtstermijn als burgemeester voor de verdere uitvoering van diens Strategisch Plan en een toekomstgericht bestuur.

Groenkandidaat Wouter Stockman geraakte op een moeilijke 28ste plaats van de kartellijst CD&V en Groen deze keer wel rechtstreeks verkozen en wordt volgens het akkoord met CD&V straks de eerste groene schepen uit de geschiedenis van Ronse.

De socialisten laten het OCMW beleid, dat de jongste tijd onder vuur kwam te staan vanuit zowel N-VA als de liberale Unie over aan Duponts’ eigen CD&V.

De N-VA maakt met 17,7 percent en vijf gekozenen een geslaagde entree in de Ronsese politiek en wordt de derde partij. Het gaat behalve om lijsttrekker Wim Vandevelde om Brigitte Vanhoutte, Lieven Dhaeze, Aaron Demeulemeester en Angélique Syroit.

De komst van de N-VA zorgt vooral voor stemmenverlies bij Het Vlaams Belang dat met 14,2 percent (-9,7 percent en nog 4 van de 7 gekozenen) naar de vierde plaats zakt en bij de verenigde liberalen van De Liberale Unie die met 10,3 percent nu nog twee van de voormalig vier zetels overhoudt. N-VA, Vlaams Belang en Liberale Unie kruiden bij dit alles dus vanaf januari de oppositie.

De Ronse kiezer heeft gekozen. Proficiat aan alle gekozenen van meerderheid én opppositie.