30 september 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

NIEUW ONDERNEMERSCENTRUM
GAAT VOOR RONSESE RENAIXANCE


Met de officiële opening van het Ondernemerscentrum in de Zonnestraat pakt Ronse dit weekend effectief uit met één van de eerste grote projecten uit het Strategisch Plan die de Renaixance daadwerkelijk vorm gaan geven. Ondernemers die in Ronse op zoek zijn naar een kantoor, atelier of opslagplaats om hun activiteit te lanceren, vinden er voortaan in een schitterend gerenoveerde ruimte een mooi aanbod aan diensten.


Het Ondernemerscentrum is als concept heel vernieuwend in zijn soort. Enerzijds toont het gebouw op de Site Delbar als voormalige textielfabriek door een prachtige renovatie respect voor het rijke Ronsese industrieel erfgoed. Anderzijds ligt dit bedrijvencentrum nu eens niet voorspelbaar in een industriezone in de rand, maar integendeel op een interessante plaats in het stadscentrum zelf.

Het Ondernemerscentrum wordt gesteund door solide publieke en private partners. De ruimtes zijn instapklaar en hebben een hoge flexibiliteit van inrichting. Er zijn dan ook verschillende combinaties mogelijk, van kantoor tot werkatelier. De ruimtes worden verhuurd aan een concurrentiële prijs met een eenvoudige uitstapregeling. Het Centrum voorziet in voldoende parkeergelegenheid en heeft een duurzame uitstraling door respect voor industrieel erfgoed en het gebruik van zonne-energie.

Het Ondernemerscentrum Ronse is een NV. Aandeelhouders zijn de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, Arcopar, Ethias, Alsico, Devan, Stewal, Cortina, Willy Naessens Industriebouw, BNP Paribas Fortis, Trevi Orta, Rotary Club Ronse, Unizo, Voka, De Punt en JCI Ronse. De stad Ronse heeft het terrein en het voormalig textielgebouw in erfpacht gegeven. Voorzitter van de NV Ondernemerscentrum Ronse is Patrice Vandendaele, gedelegeerd bestuurder van Devan Chemicals NV uit Ronse. Alle Ronsenaars kunnen zaterdag en zondag zelf kennis maken met deze realisatie.


Zaterdag 3 oktober 10u tot 13u
zondag 4 oktober 10u tot 17u.
Info: www.ondernemerscentrumronse.be
055/20.74.20 of info@orta.be.