09 april 2009

OP NAAR DE 300.000!

STOP HET DO(E)MDENKEN OVER RONSE

Jullie hebben met zijn allen gisteren deze webstek voor de 275.000 ste keer aangeklikt. Waarvoor mijn oprechte dank . Samen stevenen we nu in sneltempo af op de 300.000. Deze blog is inmiddels een echt Ronsies mediaforum geworden waar Ronsenaars van hier en elders zich thuis voelen.

Daarnaast blijft deze auteursblog fungeren als mijn permanent ‘schrijfatelier’ en als parkeergarage voor de onstilbare schrijfdrang waarmee ik sinds mijn prilste jeugd opgezadeld zit. De diverse resultaten hiervan vindt u gaandeweg hiernaast bij de links en in pdf.

Beste lezers, samen met u (in uw zeer diverse comments) blijf ik via ‘De Benieuwde Ronsenaar’ berichten over Ronse en ijveren voor de Renaixance van onze geliefde stad. Los en ongedwongen zullen we alles geven om het Ronse van onze kinderen en kleinkinderen een nieuwe toekomst te geven. Als een open gastvrije en taalhoffelijke stad in de wereld van morgen.

Niets of niemand zal ons tegenhouden om dat steeds mooiere en betere Ronse voor alle Ronsenaars te betrachten. We zullen geen enkel heet hangijzer uit de weg gaan. Als de ‘Schepen van Zwerfvuil’ de Ronsenaars bijvoorbeeld doodgemoedereerd in de traditionele printpers meent te kunnen wijsmaken dat ze met hun grof vuil gewoon naar de Kringwinkel kunnen, zullen we ons daarbij afvragen of ze daar hun steengruis misschien gaan recycleren tot kunst ofzo…

Omtrent de zogeheten ‘informatiestop’ die zogenaamd vanuit het stadhuis dezer dagen zou zijn afgekondigd, behou ik echter als mediaman het volste vertrouwen in een – wel nog breder te duiden en te nuanceren - initiatief van burgemeester Dupont om niet langer lijdzaam toe te zien op dat ongeremde do(e)mdenken omtrent Ronse dat als een sluipend gif zijn weg vindt naar het goedkoopste populisme en extremisme, via de diverse kanalen van de negatieve perceptie.

Tenslotte nog dit. Anonieme comments waarin derden geschoffeerd of gefnuikt worden, belanden hier in de prullenmand. Andere anonieme commentaren die dan weer positief kunnen bijdragen tot het debat zullen hier zoals in het verleden wel verder geplaatst worden. Ze zullen zorgvuldig ingeschat worden op het niveau van hun inhoud.

Aan die anonieme correspondenten doe ik echter deze warme oproep: kom gewoon uit voor uw mening en ga ervoor. Want anders dan sommigen het ons willen doen geloven, ligt de tijd van het donkere obscurantisme en inquisitoire achtervolgingen of represailles ver achter ons.

Tuupe vuir Ronse.