13 februari 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (54)

De Gokchinees in Ronse

SK-Trainer stapte gedegouteerd op.


In de weekendedities van Het Nieuwsblad en Het Volk bevestigt Algemeen SK-Ronse Manager Jean-Claude Stockman nu op zijn beurt dat de zogenaamde Gokchinees Ye (uit de inmiddels felbesproken Panaoramareportage) ook SK Ronse zomaar eventjes één miljoen euro heeft aangeboden.

Zegt Stockman daarover aan onze sportcollega van beide krantentitels:
‘Hij stelde zich voor als zakenman uit Frankrijk en wilde naar eigen zeggen zwaar investeren in de ploeg. Hij wilde daarvoor inderdaad ongeveer één miljoen op tafel leggen. We stonden op dat moment derde in de klassering, deden het zeer goed. Aanvankelijk zag ik eigenlijk niks verkeerds in het aanbod, maar een meerderheid binnen de vereniging voelde er niks voor om met de man in zee te gaan. Daarop is hij naar Geel vertrokken.’

Het toeval...

Het toeval wil, zo merken Het Nieuwsblad & Het Volk op, dat Ronse weken later (op 13 februari 2005) met zware 0 – 5 cijfers verloor van Waasland.

Jean-Claude Stockman daarover:

‘Ook wij waren zwaar verrast door het resultaat van die wedstrijd. Maar we hebben geen enkel bewijs dat sommige van onze spelers zich moedwillig lieten verliezen en moeten dus zwijgen. Feit is dat de toenmalige trainer Gerrit Laverge, na wat een parodie van een match was, zijn ontslag wilde geven. Hij was blijkbaar zwaar gedegouteerd door het gedrag van sommige voetballers.’

Laverge wilde die dag inderdaad met niemand praten, ook met de pers niet en de dag erna bleef hij bij zijn besluit om ontslag te nemen. Volgens insiders zou de gokchinees tijdens die match in de tribune hebben gezeten.