28 november 2006

DE BENIEUWDE RONSENAAR (29)


KOMT
DE KONING
VAN BELGIE
OP BEZOEK
BIJ DE KONING
VAN RONSE?






IGNACE MICHAUX SCHRIJFT BOMMELSGESCHIEDENIS

WIJ KONING VAN RONSE…


Straf manneke toch, die Ignace Michaux. Op 8 oktober werd de keurige 28-jarige voorzitter van de JONG CD&V met 483 stemmen mooi gekozen tot gemeenteraadslid van Ronse. Dit na een hardnekkig volgehouden fel opgemerkte persoonlijke campagne.

Vorige zaterdag breide hij daar nu nog een echt Ronsies vervolgstuk aan en liet hij zichzelf ook nog eens tot Bommelskoning 2008 verkiezen aan de zijde van Kristel Devoet. Mét steun van de Bommelsvereniging De Kadeitchiest.

Michaux schrijft hiermee bommelsgeschiedenis. Volgens de 'royaltywatchers' zou hij het eerste Ronsese gemeenteraadslid worden dat het tot Bommelskoning schopt.

Het kan daar in de gemeenteraad dus nog een carnaveleske bedoening worden, tussen schepen van Bommelsfestiviteiten Suzy Arijs, schepen van Jeunesse Deriemaker en de jonge toekomstige Bommelskoning. Voor zover die bevoegdheden rond deze tijd niet al helemaal door elkaar worden geschud.

Koningin Nedia & Prins Pol?

Misschien moet nu ook Nedia Trabelsi...in 2009 maar eens een gooi doen naar de hoogste Ronsese eer en Ségolène Royal(!)achterna het eerste vrouwelijke staatshoofd van Ronse worden aan de zijde van een prins-gemaal.

Waarom dan niet Pol Kerckhove? Na zijn hemelse taak als God in Tavi, nu ook nog 'prince charmant' op aarde.

Ien Roonse ees dat iet meinsch.

Ignace & Albert: onder koningen

Uitkijken of Ignace er tijdens zijn regnum als Koning van Ronse ook nog in slaagt zijn werkgever, de echte Koning van België, naar Ronse te halen voor een staatsiebezoek aan de Bommelsfeesten.

Ignace is overigens ook lid van de Europese Narren. In die hoedanigheid is hij vast vastbesloten de Bommelsfeesten waardig uit te dragen en te verbroederen met andere Belgische en buitenlandse carnavalsteden. Dat màg dan van ons Rio zijn. Of de Dogenstad.

Proficiat, sire Ignace I.