21 juli 2013

LEIDINGWATER WEER CLEANHet leidingwater kan met onmiddellijke ingang opnieuw onbeperkt gebruikt worden in alle straten van de gemeente Kluisbergen (volledig), de stad Ronse (volledig), de gemeente Maarkedal (deelgemeente Nukerke) en de stad Oudenaarde (deelgemeente Melden), ook voor menselijke consumptie.

Dit betekent dat het leidingwater opnieuw geschikt is om te drinken, dranken en eetwaren te bereiden, af te wassen, voor persoonlijke hygiƫne en ander normaal gebruik.
Alvorens terug ten volle van het drinkwater te genieten, verzoekt TMVW haar klanten wel eerst de onderstaande nazorgmaatregelen uit te voeren.
Nazorgmaatregelen

Het spoelen van leidingen en apparaten
Binnenleidingen spoelen : Gelieve alle kranen in uw woning of handelspand volledig open te draaien en het leidingwater een vijftal minuten volop te laten lopen. Op deze wijze wordt alle stilstaand water in de leidingen vervangen. Vergeet nadien niet de kranen dicht te draaien.

Aangesloten apparaten spoelen : Gelieve rechtstreeks op de binnenwaterleidingen aangesloten apparaten (koffiezet, drankenautomaat, ...) te reinigen en te spoelen. Tevens vragen wij u om filters in toestellen die werken met leidingwater ook enkele minuten te spoelen onder stromend water of ze te vervangen.
Vaatwasmachine : Indien u uw vaatwasmachine recent niet meer gebruikte, laat deze dan een eerste keer zonder vaat draaien in de warmste stand.

Door het uitvoeren van bovenstaande maatregelen wordt het eventueel stilstaand water uit uw leidingen vervangen. Per kraantje gaat het hier gemiddeld om zowat 50 liter. TMVW zal hiervoor een compensatie voorzien.
Reiniging van warmwaterboiler en waterbehandelingsapparaten
Warmwaterboiler : Indien de warmwaterboiler sinds de start van de beperking op het gebruik van het leidingwater niet of slechts weinig functioneerde, stel hem dan gedurende 1 dag in op de warmste stand.

Opvolging

De kwaliteit van het leidingwater wordt nog de volgende dagen extra opgevolgd. Bovenop de gebruikelijke controles worden daarom op meerdere plaatsen in het net bijkomende stalen genomen.