20 juni 2013

SPIEGELSCHRIFT

DE PISTE UIT DE PISTE INGhislain Blanquart de man die de Ronsenaars – letterlijk en ook al eens figuurlijk- op het lopen zette, is nu zelf de piste uit. Ronse verliest aan hem een onvermoeibare, courageuze doe-mens. Wars van de macht van de tijdelijk langs lopende politiekers volgde Ghislain altijd maar door zijn eigen eindeloze marathon: voor de sportbeoefening in Ronse. De Trofee van de Eeuwige Ronsese Sportverdienste weze hem daarom bij deze gegund.

Ronse was ooit een atletiekstad met een stevige reputatie. Ghislain hield de vlam brandende met het vuur van de sportman die niet, nooit opgeeft. Dat was bewonderenswaardig. Zoals hij ook altijd helemaal zichzelf bleef, nooit plooide en nooit opgaf.

De dag dat het nieuwe zwembad er zal staan, de basketters eindelijk weer echt welkom zullen zijn in Ronse, die dag zal er misschien ooit iemand opstaan om die onschatbare sportieve erfenis van Ghislain op te nemen en de aanleg van een atletiekpiste op het Rosco te claimen.

De eerste atleet die er dan in de voetsporen van Marcel Vandewattyne, Denis Jouret, Eddy Van Butsele en zovele andere Ronsese winners een grote prijs loopt, zal dan zijn overwinning dienen op te dragen aan de memorie van Ghislain.

SCHONE BETOGING


Er is een heel schone betoging gepland in Ronse: het laatste weekend van augustus. Met Natalia, Eddy et les Vedettes en de Cabaretgroep ’t Schoon Vertier. Ronse Op Scene hield daartoe alvast een werkvergadering.

Eer de bestuurders van Ronse met zijn allen weer elk op hun eigen Facebookprofiel het succes van dit schoon initiatief aan de hand van beeldmateriaal (Hier zie, ziedemij, ikke naast Natalia) naar zich toe trekken, hier alvast een exclusieve foto van de vergadering ten stadhuize onder leiding van de Geschepene van Cultuur. Ien Ronse ees dat iet!

‘SPIEGELSCHRIFT’
Blognoten over Ronse.