09 november 2012

DE STADSTUIN

INVESTEERDERS RENOVEREN RONSEDe nieuwe meerderheid sleutelt aan de uitwerking van het bestuursakkoord. De socialisten likken hun wonden en maken zich op voor De Afrekening en de oppositie. Erik Tack zingt liederen van Schubert in De Ververij naast de piano van Pascal Devreese en lost nu en dan eens een kruiswoordraadsel op van ’t Pallieterke in ’t Vlaams Parlement.

Ondertussen werkt de privésector hard door aan het Ronse van morgen.

Nadat zakenman Serge Crucke het voormalige Uutvercorenhuisje eerder al omtoverde tot geslaagd onderkomen voor Artisanne - terecht beloond met de Unizo-Award voor Beste Starter - maakt hij nu ook voort met de renovatie van de Oude Sint-Martinuskerk.Het wordt een prachtige plek om er te brunchen, lunchen, aperitieven en gewoon te genieten in het hart van de Oude Vrijheid. In afwachting dat de ‘Eerste Wielerstad van België’ eindelijk zelf eens werk maakt van een degelijk masterplan voor fietsers, zullen ook de wielertoeristen er alvast heel welkom zijn: met een apart Fietspunt waar ze hun wielerjuweeltjes zullen kunnen cleanen en koesteren.

Ook Willy Naessens gelooft in de toekomst van het Nieuwe Ronse. Hierboven een beeld van hoe zijn hotel aan de stationsite er zal uitzien. Deze week werd alvast gestart met de afbakening van de zwaar verloederde hoek.

DE STADSTUIN.
Dagboek van veranderende tijden.