24 januari 2011

DE BENIEUWDE RONSENAAR

AAST OUDENAARDE OP TEXTIEL-INCUBATIECENTRUM?
BURGEMEESTER LUC DUPONT HEEFT INTEGENDEEL GOED NIEUWS:
'HET PROJECT SCHIET OP EN GAAT WEL DEGELIJK DOOR HIER IN RONSE'

Oudenaarde zou achter de schermen zijn zinnen zetten op het in Ronse geplande Incubatiecentrum voor Textiel . 'De afwezigheid van voldoende ondersteunende onderwijsinrichtingen', zo wordt in dat verband geopperd, zou aan de basis liggen van die geruchten. Het Vrij Technisch Instituut van Oudenaarde zou zich daarbij opdringen tot spil in de onderhandelingen hierover en als spinoff van de Universiteit Gent. Dat VTI zou volgend jaar overigens in diezelfde ‘move’ starten met een richting textiel. Burgemeester Luc Dupont spreekt dat gerucht formeel tegen en meldt me dat Ronse integendeel zelfs al volgende week gaat uitpakken met concreet goed nieuws omtrent de stand van zaken van het Textiel Innovatie Centrum.

DE RONDE VAN RONSE?

Ook op het sportief vlak woedt momenteel een 'oorlogje' tussen Oudenaarde en Ronse over het binnenhalen van de arrivée van de Ronde van Vlaanderen. Oudenaarde aast al jaren op de hoofdschotel op de Vlaamse wielerkalender. Luc Van Den Abeele, de succesvolle organisator van 'Ronse Koerst' (Belgisch Kampioenschap en die schitterende Mario De Clercq Trofee op de Hootond) bereidt van zijn kant met ondermeer advies van Flandrien Johan Museeuw een ijzersterke kandidatuur van Ronse voor bij RVV-koersdirecteur Wim Van Herreweghe. De Ronde, sinds kort een van de eigendommen van mediatycoon Wouter Vandenhaute (Woestijnvis, Humo, toprestaurant en wie weet straks samen met Corelio ook VT4 en TV5), wordt vooral een zaak van veel centen. Zeer de vraag wie de hoogste bieder wordt.

In afwachting gaat KSK Ronse 'het zoveel beter gestructureerde' Oudenaarde na het gelijkspel in de voetbalderby van gisteren alvast mooi voor in de rangschikking van derde klasse.