09 juni 2010

DE BENIEUWDE RONSENAAR

EXCLUSIEF NIEUWS:
SUPERPRESTIGE BOVENOP DE HOOTOND!
De Hootond wordt op 12 februari - en voor tenminste drie jaar - het prachtige decor van het internationale veldritcircuit aangevoerd door champ Sven Nijs. Dat verneem ik zopas exclusief uit goede bron. Het parcours aan de Zandstraat komt er ter vervanging van de wedstrijd in Vosselaar.

Ronsenaar Tom Van Damme
Big Boss van Belgisch Wielrennen
Dit heuglijke wielernieuws komt bovenop de verkiezing van Ronsenaar Tom Van Damme (foto), zoon van de Ronsese oogarts, eerder deze week tot voorzitter van de Belgische Wielrijdersbond. Al heeft het ene nieuws totaal niks met het andere te maken. De organisatoren van Vosselaar houden er na tien edities mee op en de vrijgekomen datum was dé unieke kans om het razend populaire internationale veldritspektakel naar de Zandstraat te halen: 'bauvenoop den Huutond'... Een schitterende plek aan 'de muilie zonder wieken' die ook prins Filip en zijn gade Mathilde vermag te bezoeken.

Nadat Maurizio Fondriest op Pasen boven de Kruissens zijn nieuwe fiets kwam presenteren op de plek waar hij in '88 wereldkampioen werd, maakt nu ook de Hootond zijn wielerfaam helemaal weer waar.