25 augustus 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

HET BLAUWE BLUNDERBOEK:
OPEN VLD GAAT NEGATIEVE TOER OP
OVER HEROPLEVING VAN STADSCENTRUM



De Open VLD-fractie van Ronse stelt zich - zacht uitgedrukt - weinig positief op tegenover de nochtans gezonde en gedurfde ambitie van Ronse om als kersverse ‘Meest Ondernemingsvriendelijke Gemeente van Vlaanderen’ binnen de twee jaar vijf nieuwe winkelketens aan te trekken.
Ronse krijgt subsidies voor dit project. Burgemeester Dupont wil daarmee zoals hier eerder al gemeld, werk maken van de heropleving van de binnenstad door de aantrek van grotere winkelruimtes en markante ketens.


De blauwe partij die zich ooit profileerde als die van de Vooruitgang, stelt zich nu bij monde van haar wel vaker verbazende Ronsese fractieleider Tom Deputter ronduit …behoudsgezind op tegenover de wil van Ronse om het stadscentrum met bekwame spoed nieuw leven in te blazen. De zoveelste uitschuiver in het almaar aanzwellend blunderboek van wat er overschiet van de grote oude liberale partij: in Ronse al een tijd onderweg naar nergens.

'Beperkte markt, verzadigd aanbod, slecht moment enz.'...

In een schrijven aan Gemeenteraadsvoorzitter Jan Foulon plaatst Open VLD-fractieleider Tom Deputter dit item nu als extra agendapunt op de raadszitting van maandag met een hoop vragen die in toon en teneur bol staan van de nauwelijks verholen tegenkanting en het conservatieve enge denken omtrent Ronse.

‘Is dat wel haalbaar in de tijd?’ zo vraagt Deputter zich om te beginnen al af over de vooropgestelde voluntaristische timing. ‘Zeker als je weet dat die projecten nog van nul dienen te worden aangevat met de sloop van bestaande gebouwen, de stedebouwkundige en andere aanvragen en de heropbouw.’

De fractieleider van de Ronsese ‘echte liberalen’ wil van burgemeester Dupont ook wel ’s weten of er al gepolst is of er eigenlijk wel kandidaat-ketens zijn die dit in hun tweejarenplanning voorzien hebben?

Tom Deputter: ‘Hebben ze daar in hun expansieplannen wel ruimte voor rekening houdend met het economisch klimaat? Is er wel een markt voor gezien het verzadigd aanbod gezien het beperkt extra potentieel?'

Tenslotte wil Open VLD weten of Ronse voordelen, subsidies, hulp, faciliteiten voorziet die enkel en specifiek voor deze vijf winkelketens bestemd zijn.

Het is met andere woorden alweer niet goed. Misschien moet het stadsbestuur het winkelcentrum gewoon verder laten verkrotten en die subsidies aanwenden voor een studie over de aanleg van een Golf & Countryclub op de heuvelen rond Ronse. Zoals Open VLD dat ooit pronkerig poneerde. Kunnen ze daar met hun tweekoppige mini-golf-fractie verder oefenen in systematisch de balletjes mis slaan. Zeer benieuwd wat de voormalige liberale Eerste Schepen van Ronse Rudi Boudringhien (de man die zo nodig opzij moest voor andere en betere ) daar zoal van denkt...

(Ter herinnering: anonieme comments worden niet gepubliceerd).