17 oktober 2008

DE BENIEUWDE RONSENAAR

ALLIANTIE CD&V EN SPA IS TERMINAAL
STRATEGISCH PLAN ONDERUIT VOOR FACILITEITEN
WEGEN LOPEN VOORTAAN FINAAL UITEEN
OP NAAR JAREN STELLINGENOORLOG BINNEN BESTUUR. ER REST DE CD&V ENKEL NOG GOK OP ABSOLUTE MEERDERHEID: MET DUPONT
Door op agendapunt 17 voor de ‘afgedwongen gemeenteraad’ van 27 oktober alleen een motie over de faciliteiten te plaatsen, bekrachtigt de CD&V wat we hier in deze blog al vanaf 1 september hebben geschreven .

De faciliteitenbrief zorgt voor een onoverbrugbare kloof binnen de bestuursmeerderheid. De socialisten volgen de bestuurspartner niet en laten burgemeester Dupont in de kou staan met zijn brief.
Een zwarte dag voor Ronse. Besturen wordt de komende vier jaar een stellingenoorlog tussen de partners. De hele dynamiek van het bestuur ligt aan flarden met een socialistische partner die aan de ene kant warm blaast en het strategisch plan onderschrijft (waarin de faciliteiten zwart op wit onderkend staan als hinder of wielklem- zie ons document daarover) en aan de andere kant om puur electorale kiezersbinding passen voor de remedie.

‘De SP.a heeft geen profiel.
Iedereen zit in zijn hoekje.
Iedereen blijft bezig met zichzelf.’
Louis Tobback, eerder deze week.


Tegen wie zeg je het, Louis: de Ronsese Spa-afdeling is er het prototype van.Ons boeket Ronsese rozen is dan ook voor jou, al dachten we eerst aan een zwarte vlag: persoonlijk electoralisme onder het mom van solidariteit. Populistisch Ronse op zijn smalst.Jean-Marie De Decker kan hier nu bij deze al meteen beter de Kruissens komen neerspurten en scoren...

Er rest de CD&V nu alleen nog een gok op de absolute meerderheid wil de partij blijven besturen zonder het Vlaams Belang. Alle andere partijen zijn immers tegen de afschaffing van de faciliteiten.

De CD&V kan zoiets alleen bereiken mét Dupont. Het is een niet onbelangrijke consequentie van diens brief. Dupont kan het zich nu niet meer veroorloven zijn partij in de steek te laten voor de volgende verkiezingen…