23 mei 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (133)

WEG MET DIE KANKERSMEERLAPPERIJ

GEEN ASBEST IN DE VLAAMSE ARDENNEN

MINISTER PEETERS: HOU DIT TEGEN


Asbest is kankerverwekkend. Geen sprake van dat die rommel terecht komt in de grond van de Vlaamse Ardennen. Geen sprake van dat die smeerlapperij voor grof geldgewin zomaar terecht komt op een stort in Louise-Marie, op de grens van Maarkedal en Ronse. Geen sprake van dat dit sluipend gif de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen komt kapot maken.'De Nieuwe Ronsenaar' steunt bij deze voor de volle honderd percent het protest van het buurtcomité, van de stad Ronse,van de gemeente Maarkedal tegen de milieuvergunning van de Bestendige Deputatie.We willen het niet horen ‘dat de kanker in luchtdichte zakken onder onze grond zal worden gestopt’. Dit is te gek voor woorden. Pakken ze de mensen van de Vlaamse Ardennen voor wieties?

Asbest is kanker: al dan niet in luchtdichte zakken. Alle sussende uitleg daarover is gebakken lucht van kortzichtige op geld beluste zakken.

Parapluzever

Het interesseert ons geen ene moer, mevrouw de gedeputeerde Carina Van Cauter, ‘dat Ronse niet vertegenwoordigd was in de provinciale commissies’ en al die politieke parapluzever.

Ge vertelt in de gazet vandaag 'dat ge uw verantwoordelijkheid opneemt na onderzoek van alle adviezen.’

Wij vinden dat een perversie van het algemeen belang. Ik zou me schamen in uw plaats. Gebakken lucht of liever, gebakken gif in luchtdichte zakken. Hou me tegen of ik bedenk nog een andere woordspeling om politiekers van uw slag....de zak te geven.

Van verantwoordelijkheid gesproken, wij nemen de onze op. Niet voor kiezers, niet voor een vetbetaald postje op het provinciaal gouvernement. Maar namens alvast 110.000 clicks op deze blog. En we zeggen u klaar en duidelijk : neen. Ge moogt zijn wie ge wilt en de gazettenpraat verkondigen die ge wilt. Géén smeerlapperij in de grond van de Vlaamse Ardennen.

Tuupe wierkt

We zeggen hier néén tegen kanker in onze grond. Samen met Luc Dupont, burgemeester van Ronse. Samen met Peter Thienpont, burgemeester van Maarkedal. Samen met Jan Foulon, Gemeenteraadsvoorzitter van Ronse. Samen met Erik Tack, oppositieleider van Ronse die hier zeer terecht oproept tot verzet over de partijgrenzen heen.

We zeggen néén: samen met alle omwonenden. Samen met alle bewoners van nu en de kinderen van de Vlaamse Ardennen die nu nog te klein zijn om zelf te zeggen dat ze uw kanker uit luchtdichte zakken in de grond niet moeten, vies en smerig vinden.

We vragen bij deze dat minister van Leefmilieu Kris Peeters (onze foto) toont wie hij is. Dat hij ons zonder uitstel bewijst dat die slogan van Yves Leterme en van zijn partij echt gemeend is en dat ‘Samen Werkt.’

'Tuupe wierkt', in 't Ronsies. (Mijn maat Donaat moet me op zijn 'Nukerke Feest' dan maar vertellen hoe dat klinkt in het 'Nuikierks' en het 'Moerkedoost').

We vragen Kris Peeters dat hij sneller dan vlug zijn njet uitspreekt tegen deze vreselijke aanslag op de longen en de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen.

Geen kanker in ons grondwater. Wie één keer een terminale kankerpatiënt heeft zien doodgaan, weet waarom.