21 juni 2012

HISTOIRE SANS PAROLES...

CHRISTEN-DEMOCRATISCH EN V.
VAN EEN AMUSE-GUEULE GESPROKEN...

Klik door op het beeld en lees dit samen met mij. Zonet binnen gerold hier. Ik onthou me - voorlopig - van veel commentaar. Misschien alleen dit: dat armoedebestrijding begint bij taalintegratie. Tijd voor een taalbadje na al die jaren Ronse, mijn gedacht Safia. Want de taalhoffelijkheid 'tous ensemble' en 'Iedereen Inbegrepen' die we met zijn allen voorstaan, die werkt alleen als ze van twee kanten komt.

CD&V: Met de V van? Ik ga het zeggen, Luc.

Aan de ene kant als burgemeester van Ronse stoere brieven schrijven naar toenmalig premier Leterme om te wijzen op de Vlaamse identiteit van Ronse en dan dit.

Je ne sais pas. Il me semble que cela ressemble à du n'importe quoi une fois. Moi je veux bien. Mais quel exemple que voilà, pour le taalbad. Enfin pour l'immersion. Va falloir que je demande à mon amie Dolce Paola.

De (taal)pioniers van de Volksbond keren zich bij deze om in hun graf. Ik vrees dat den buuntsiesmarsjank weer van die nare dromen gaat uitzweten... Misschien heeft Ronse nu echt wel nood aan een Nieuwe Ronsiese Alliantie.

Suite des festivités à Renaix:
Vrijdag: 'Komen Eten met Safia '
Dimanche: 'Amuse-gueule avec Luc'
Et pour les Flamands la même sauce.
Tuupe vuir Ronse: Iedereen Inbegrepen.


(Avec mes salutations Renaisiennes).

Oh ja, à la demande Flamande générale 'en voor iedere unieke individu hierna ook nog de startschot van het campagne officielle in de nieuwe CD&V-Vloms'.

Man man man. Ien Ronse ees dat iet.


N-VA: Wat met de Christen Volksbond?

In een snelle reactie op onze publicatie vanmiddag vraagt het N-VA Ronse zich af hoe de CD&V als partij ooit nog kan claimen op te komen voor de Vlaamse zaak in Ronse ‘op een ogenblik dat de officiële verkiezingscampagne 2012 mee in het Frans wordt opgestart.' Van een kartel met Groen wordt overigens al in alle talen gezwegen, zo constateert de N-VA nog.

‘Bovendien', zo vraagt de Nieuwe Vlaamse Alliantie zich fijntjes af, 'zijn wij bijzonder benieuwd naar het nieuwe lokaal van de CD&V Ronse op de Elzelestraat 19. De N-VA Ronse dacht dat de Christen Volksbond voor eeuwig en altijd de thuishaven zou zijn van de CD&V te Ronse.' De Franstalige katholieken van de Patria hadden dit alles nog moeten meemaken.