05 juni 2012

BLOGBOEK

DE OVERSTAP VAN HET JAAR:
JOKE BIJ DE SOCIALISTEN


Soms kan ik de Heilige Hermes niet meer volgen. Ik bedoel hiermee niet dat de nieuwe bellemannen te rap zouden bellen. Al hebben ze er dit jaar hier en daar - A la Recherche du Temps perdu - wel een ferme lap op gegeven.

Nee, het gaat me meer om de efficiëntie van Hermes zijn zegeningen tegen de gekte.

Dan komt minister Joke Schauvliege op vraag van haar goeie vriendin Achnes Van Crombrugge - en tot lichte verrassing van eenieder vooral ter hoogte van het stort van Louise - een keer naar The U Place to be Ronse.

Bekent ze zich hier op één natte Fierteldag al meteen tot het door god nochtans vermaledijde soo-sja-lis-me. Waar is gods immanente gerechtigheid gebleven?

Althans, dit is wat Het Nieuwsblad daarover vandaag bericht bij bovenstaande foto.

‘Gemeenteraadsvoorzitter Jan Foulon, schepen van de Fiertel Agnes Van Crombrugge (beiden CD&V), minister Joke Schauvlieghe (SP.A) en burgemeester Luc Dupont (CD&V) samen voor het Fiertelschrijn’.

Zo staat het bij de foto die de politieke overstap van het jaar vereeuwigt onder de bescherming van Hermes. En zoals eenieder weet: een keer het gedrukt staat…

Ik denk dat Kris Peeters vandaag nog een papierke meer mikt in de Klaagmuur daar in Jeruzalem.

Man man man. Haalt Hermes tegenwoordig truken uit, ja. Sinds die lingerieshow in de crypte lijkt hij wel helemaal de Gulden Sporen aan de ochtendvers geroskamde merrie Gwen van zijn nieuwe Stadsprefect van Rome tot Ronse Gerard Decubber kwijt.
Ho ja: de kersverse reborn-socialistische minister Schauvliege heeft in Châlet de la Cruche gezegd dat de Vlaamse overheid onze Fietoo erkend wil zien door de Verenigde Naties (lees de Unesco) als Werelderfoed. Net zoals de Heilige Bloedprocessie uit Brugge en... het Rood Beiaard uit Dendermonde. Pardon: Het Ros Beiaard.

(Foto's: Het Nieuwsblad en Etienne Van Lerberghe).


Post Sciptum dd.6/6: 'Het Nieuwsblad' heeft Joke inmiddels op haar plaats gezet, bij de CD&V. Genietend middenin het Groen.