16 mei 2012

DE GEWELDIGE RECUPTRUC VAN LUC

HOE JE EEN SPONTANE NEUTRALE
BETOGING BEZIGT VOOR EIGEN GEBRUIK

'EEN VLAAMSE MAROKKAAN'
VOOR EEN GEWELDIG RONSE

Op de eigen partij-site bevestigt CD&V Ronse de top-vijf van de lijst die ik hier al eerder meegaf.

1.Luc Dupont
2.Agnes Van Crombrugge
3.Joris Vandenhoucke
4.Jan Foulon
5.Ignace Michaux

Kersverse Nieuwe Ronsenaar Lahlali wil brug slaan


Opmerkelijke nieuwkomer op plaats zes is Abderrahim Lahlali, advocaat aan de Gentse balie die twee geleden naar Ronse kwam wonen. Hij omschrijft zichzelf als ‘een geboren en getogen Vlaming met Marokkaanse roots.’

Hij is vooral de man die aan de zijde van Luc Dupont op het podium van het Klein Marktje namens de culturele minderheden het woord nam vanuit de allochtone gemeenschap op de betoging voor een geweldig Ronse, na de beruchte Terzake-uitzending die Ronse getoond had als een broeinest vol 'degoutante geweldcultuur'. Meester Lahlali omschrijft zichzelf als een man van de dialoog die door zijn politiek engagement een brug wil slaan (bij manier van spreken welteverstaan) tussen alle gemeenschappen in Ronse. Een vlot prater is hij alleszins, die opkomt voor een tolerante samenleving in Ronse.

(Abderrahim Lahlali, zo weet 'Het Laatste Nieuws' inmiddels te melden, is de jonge advocaat die twee jaar geleden het nieuws haalde in de zaak Beliraj, de Marokkaanse Belg die in Marokko van zesvoudige moord werd beschuldigd en daar in de gevangenis verbleef. Lahlali dagvaardde toen minister van Justitie Stefaan De Clerck omdat hij als advocaat van Beliraj geen inzage kreeg in diens 24.000 bladzijden tellende dossier).

Op 7 staat Isabelle Stockman.
Op 8 Diederik Van Hamme.
Op 9 Fanny Verheyen.

De vermaling van Groen

Zoals hier u hier ook al eerder lezen kon, duwt Yves Deworm de lijst. Waarmee Groen zichzelf wegstopt tussen plaats 24 en 28. In de anonimiteit 'ergens' tussen de kop en de staart op de recuplijst van het aloude dirigerend duo D&D (Dupont & Deworm).

Overigens heeft Groen al meteen een ander ‘probleempje’ met zijn overstap naar CD&V. Het Asbestcomité van Louise Marie meldt immers dat het naar de Raad van State stapt: tegen het besluit van …CD&V minister Schauvliege om het voormalige stort Bohez aan de Schorisseweg vol te laten gieten met niet-reinigbaar afval.

Groen haast zich dan wel om zich aan te sluiten bij het comité-verzet tegen de beslissing van de ...CD&V minister. Waarmee het gezichtsverlies en de ongeloofwaardigheid van Groen in Ronse op de CD&V-lijst nu wel compleet is.

Het Louise Marie-comité zelf laat zich bij dit alles van zijn kant duidelijk door niets of niemand inpalmen noch recupereren. Een eerste slag werd al thuis gehaald door het verzet tegen de geplande storting van giftig asbest daar in de grond.

Nu wijst het comité consequent voort op de gevaren van de nieuw afgeleverde vergunning. Het besluit dat CD&V-minister Schauvliege tekende blijkt behalve een vat vol tegenstrijdigheden gewoon een vrijbrief te zijn voor zware – zeer winstgevende- dumping van rotzooi.