27 september 2011

ROTTEND RONSE EIST SCHADEVERGOEDING

Walging is wat je als ‘weg rottende Ronsenaar’ voelt na dat rioolnummertje van Terzake. Een reportage wil ik het als beroepsjournalist - met helaas één van de oudste erkenningsnummers bij de Beroepsunie - niet eens noemen. Veeleer een compleet karikaturale verknipte en vertekende Rot-Op-Ronse-Clip.

Dit was een georkesteerde aanslag om die ene vooraf gelanceerde grote leugen omtrent Ronse te kleuren met daartoe zorgvuldig uitgekiend beeldmateriaal. Dat we hier met zijn allen als Ronsenaars dus regelrecht aan het wegteren zijn. Vanuit ons Verloren Blank Paradijs naar de donkere multiculturele meertalige half-Waalse hel. Dat we uit Vlaanderen gedumpt zijn. Dat we er niet meer bij horen. Petit Bruxelles. Nog net niet Petit Charleroi. Dat u ons niet moet. Wij, Ronsenaars en Renaisiens met onze faciliteiten die u ons tussen haakjes een halve eeuw geleden in uw Grand Bruxelles heeft opgedrongen.

Weg rottend Ronse? Tiens, deze zomer hebben uw VRT-collega’s van 'Vlaanderen Vakantieland' daar nochtans niks van gemerkt. Toen werd Ronse nog aangeprezen als place to be. Een echt stukje paradijs middenin het groen van de Vlaamse Ardennen. Maar ’t is weer voorbij die mooie zomer. Nu moet Ronse weer bloeden in uw canvas.

Eerrovend. Smadelijk. Vernederend. Beledigend. Belachelijk. Carnavalesk. De teller van deze blog brak gisteren alle records. Op uw blauwe maandagavond klikten de Ronsenaars hier 765 keer om wat soelaas. Kanaliseerden ze hun ongenoegen. Bekoelden ze hun woede. Om zoveel onzin omtrent het echte Ronse dat ze liefhebben. Een Facebookvriend vroeg zich gisteren af waarom u niet meteen echte bommels heeft ingehuurd. Konden jullie ginder alles filmen aan de Reyerslaan met tussendoor een pintje aan de overkant. En een flesje Ketchup bij de hand. Bij wijze van bloed dat hier bij beken vloeit in Ronse. Witse in Ronse? Wieties in Brussel.

Weg rottend Ronse? Tiens, deze zomer hebben uw VRT-collega’s van 'Vlaanderen Vakantieland' daar nochtans niks van gemerkt. Toen werd Ronse nog aangeprezen als place to be. Een echt stukje paradijs middenin het groen van de Vlaamse Ardennen. Maar ’t is weer voorbij die mooie zomer. Nu moet Ronse weer bloeden in uw canvas.

Wat we als Ronsenaars nu echt gaan doen, is Vlaanderen de rekening presenteren voor uw jarenlange vermaledijding waarvan we gisteren het – voorlopige- dieptepunt hebben geserveerd gekregen op uw door ons Ronsenaars mee betaalde Vlaamse Openbare zender.

'Nu de mediastorm wat is gaan liggen' schreef burgemeester Luc Dupont gisteren in zijn antwoord op de mediagekte. Ja mijn oor. Gaan liggen? Het spel moest dus nog beginnen.

Wij Ronsenaars, zijn de bastaardkinderen van uw Goddelijk Monster.

Geld gaan we vragen. Schadevergoeding. Geld, heel veel geld. Voor het gebrek aan ontsluiting. Voor de N60 die stopt in Nukerke. Die hervat wordt in Frasnes. Compensatie voor de verwaarlozing van Ronse. Miljoenenclaims gaan we eisen. Van uw welvarend Vlaanderen met uw spaarpotjes en uw profijtige provisies en uw 3500 dure dienstwagens. Geld, heel veel geld gaan we eisen uit uw nieuwe financieringswet . Vetpotten willen we van uw fiere Vlaanderen dat ons als uw stiefkindeke niet moet. U laat ons al een halve eeuw wegkwijnen. We zijn uw melaatsen. Uw paria's. U negeert al jaren onze hulpkreten. U stuurt ons uw Brusselse allochtonen op overschot en uw Waalse Quart Mondiens. En dan lult u over ons gebrek aan 'uitstraling'.

Wij Ronsenaars, zijn de bastaardkinderen van Uw Goddelijk Monster. Wij, weg rottende Ronsenaars, zijn uw systematische vernedering en uw hooghartig dédain kotsbeu. Vandaag heffen we fier het hoofd. Rechten we de rug. Maken we een vuist. Of liever, geheel in het kader van de geweldcultuur die u ons zo graag toeschrijft: strekken we de middenvinger.

Jullie comments liefst genaamtekend aub. Wie problemen ondervindt om via de commentfunctie zijn/haar reactie te geven, kan dat ook via mijn mail: stef.vancaeneghem@skynet.be. Het systeem weigert al te lange comments, hou daar rekening mee. Gisteren klikten jullie maar liefst 2300 keer op deze blog. Bedankt voor deze massale respons en... voor het veelvuldige doorversassen van dit standpunt op Facebook. Tuupe vuir Ronse.