27 januari 2011

DE BENIEUWDE RONSENAAR

CAMPUS TIO3 NU SNEL EN STERK UIT STARTBLOKKEN
RONSE STAPT IN EUROPESE TEXTIELASSOCIATIE
SAMENWERKING MET BRITSE EN FRANSE PARTNERS
EN BELGISCHE TEXTIELORGANISATIES
EXPO FUTOROTEXTILE3 KOMT NAAR RONSE
IN SAMENWERKING MET LILLE 3000
Ronse treedt toe tot de Europese Textielassociatie ACTE. Van 2 december dit jaar tot 15 januari 2012 krijgen we hier in Ronse ook de tentoonstelling Futurotextiles op bezoek. Het gaat om een organisatie in samenwerking met Lille 3000. Eerder deze maand is ook al de oprichtingsprocedure van start gegaan van de NV Textiel Incubatiecentrum. Die procedure wordt begin april betekend. Tevens wordt een subsidiedossier Crysalis ingediend in het zogeheten Interregionaal ‘IV A 2 Zeeën programma’. Dit is het resultaat van een veelbelovende samenwerking tussen Ronse, de Belgische textielorganisaties en partners in Groot-Brittannië en Frankrijk.

Dit alles wordt volgende woensdag breder toegelicht door burgemeester Luc Dupont en OCMW-voorzitter Pol Kerckhove. Het kadert helemaal in de snelle en krachtige verdere opstart en uitbouw van het project Campus TIO³ en het strategisch plan Stad Ronse.

Kwakkelweer aan de Schelde

Het is het kordate antwoord van Ronse op een onrustwekkend (georkestreerd?) gerucht vanuit Oudenaarde dat de Scheldestad in samenwerking met UG de zogeheten ‘afwezigheid van voldoende ondersteunende onderwijsinrichtingen’ in Ronse zou aangrijpen om zichzelf op te werken als spinoff van de Universiteit en het mooie Ronsiese Campustio3 –project weg te kapen en in te palmen. De vraag is overigens wat Oudenaarde op onderwijsvlak dan meer te bieden zou hebben dan Ronse. Want zelfs al wil het VTI Oudenaarde een textielrichting opstarten: het Campusproject overstijgt hoe dan ook in verre dat VTI-niveau.

In een gesprek dat ik gisterenavond met hem hierover had (deze keer zonder misleidende stoorzenders), bevestigt burgemeester Luc Dupont me de snelle krachtige doorstart van het Campus TIO3 in Ronse.
Er zou dra ook goed nieuws komen omtrent de financiering van het geheel. Goed nieuws dus voor al wie begaan is om de Renaixance van Ronse.