22 november 2008

DE BENIEUWDE RONSENAAR

EIGEN BERICHTGEVING:

PANAMARENKO & CO VINDT TROOST BIJ HERMES!


Eind volgende maand sluit Sint-Hermes zijn deuren. Niet de grote kerk welteverstaan, wel het populaire Koffiehuis beneden de Wijnstraat.


Koffiebranderij Sint-Hermes, een begrip in Ronse en ver erbuiten, werd gesticht in 1933. Het huis tekende voor ambachtelijk koffiebranden. Traditionele trommelbanden zorgden er al die jaren voor een trage branding die de aroma’s helemaal tot hun recht laten komen en die de koffie licht verteerbaar houden.

Omdat het Koffiehuis nu eind 2008 de deuren sluit, dreigde er voor vaste klanten en echte amateurs, onder wie ondergetekende, een ramp op het niveau van het betere bakje troost.

De Benieuwde Ronsenaar verneemt echter uit zuivere koffie-bron dat ‘Hoorens Koffie’ uit Sint-Maria Oudenhove vanaf januari Hermes onder vleugels nemen zal. Hoorens deelt met Hermes al sedert 1928 dezelfde liefde voor het ambachtelijke branden van de gegeerde bruine bonen. Dus de deal is er een van connoisseurs onder elkaar.

Evelyne Hoorens, de sympathieke wederhelft van kunstenaar Panamarenko (op onze foto samen te zien in Ronse op Culivlar), ziet een samenwerking met Hermes dik zitten. Dreigde met Hermes de laatste koffiebranderij van Ronse te verdwijnen, dan blijft door deze mooie alliantie de verdeling van de hemelse mélange-dessert verzekerd.

De verkooppunten van Hoorens’ Hermes, zullen binnenkort via Passe-Partout bekend worden gemaakt. Smakelijk!