23 september 2008

DE BENIEUWDE RONSENAAR

VTV ZET SEIZOEN IN MET NIEUWE UNIEKE WEBSTEK

HAAL HONDERD JAAR

RONSESE THEATERGENOEGENS OVER JE DREMPEL


Teater VTV pakt voor zijn nieuwe speeljaar uit met een totaal vernieuwde eigen webstek. Hij oogt schitterend. Hij zit hoogst toegankelijk en gebruiksvriendelijk in elkaar. Vooral pakken VTV-voorzitter Donaat Deriemaeker en zijn bestuur uit met iets wat alle theaterliefhebbers van Ronse bijzonder zal plezieren: een digitale fototheek die gaandeweg honderd jaar theater VTV in beeld brengen zal. Een uniek schat aan theatermomenten komt aldus in beeld.

VTV, nu al bijna één eeuw lang onbetwist dé grootste cultuurdrager van Ronse, biedt aldus de kans aan hele generaties acteurs en theatervrienden om thuis in de teletijdmachine te stappen en al die mooie topmomenten nog eens visueel te memoreren..

VTV brengt dit seizoen ‘Oscar’, in een regie van Maarten Carlier en later ‘De Broers Geboers’ (foto) van Arne Sierens , alweer in een regie van Sven Ronsijn.

Gisteravond werden de nieuwe webstek en het seizoen toegelicht op een persconferentie midden de zeldzaam kunstige wanden van Local Unique.

Zaterdag start het seizoen voor abonnees, sponsors en VTV-leden met ‘Picasso, striptease an een genie’, een monoloog van Jef Demedts. Vlaanderens topacteur die hiermee tekent voor een halve eeuw theater. Demedts heeft familiale roots in Ronse en woont tegenwoordig in de Zwalmstreek.

Alle details op: www.teatervtv.be/