15 augustus 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (138)


WERK
OP DE VOORVORK
VAN NIEUWE
RONSESE FIETSERSBOND


RONSE RAMPSTAD VOOR FIETSERS


Ronse stad is een regelrechte ramp voor fietsers. Als pleisterplek voor kampioenschappen mag Ronse dan wel internationale en nationale faam hebben opgebouwd. Voor de gewone fietser blijft het inmiddels in Ronse zelf huilen met de fietshelm op.

Ninovestraat, Ellezelesteenweg, Zonnestraat, Ponettestraat, Snoecklaan, Broeke (tussen Glorieux en Kruissens), Ommegangstraat zijn levensgevaarlijke fietsroutes.

Kruispunten als Pessemiersbrug en Kruissens-Zandstraat zijn biezonder gevaarlijk.

De waarheid is dat er in Ronse Stad géén degelijk fietsvriendelijkbeleid bestaat. Knooppuntroutes liggen er verwaarloosd bij. In de stad zelf is het fietsen een hoogst levensgevaarlijke onderneming.

Zo lang het stadsbestuur dat niet wil zien en zijn neus blijft ophalen voor de fietsers, zal het verkeer in de binnenstad inmiddels verder dichtslibben en de spitschaos aanzwellen.

Ook nogal wat horeca- en handelszaken hebben het verleerd om, zoal weleer, voor eigen fietsrekjes te zorgen.

Vijftigste Fietersbond

In afwachting dat het bestuur eindelijk wakker schiet, nemen de fietsers zelf dan maar zelf het roer in handen. Zaterdag wordt daarom in Ronse de 50ste afdeling van de Fietsersbond ingericht.

Dat wordt gevierd met een optreden van de Gev(l)uigoode Mandolinen op de Grote Markt om 11 u. Tavi en Kari, zoals gebleken is in de jongste Tavi in ’t Paradijs zelf twee verwoede fietsers, geven de start op de velo.

Wie meer fietscomfort, een meer fietsgericht beleid en meer fietsveiligheid kan contact opnemen met deze nieuwe plaatselijke afdeling van de Fietsersbond. Een aanrader!

Ze hebben daar alvast helpende handen nodig voor het uitstippelen van de ‘honing en azijn fietstocht’ die volgend jaar plaatsvindt.

Voorzitster van de nieuwe Ronsese Fietsersbond is Martine De Deken, secretaris Magda Vergeynst. Ook Paul Carteus hoort bij de initiatiefnemers. We wensen hen alle succes.

Mail: fietsersbond.rondse@hotmail.com
Info: www.fietsersbond.be

Een schitterend initiatief dat alvast de volle steun meekrijgt van De Benieuwde Ronsenaar.