30 juli 2012

LES GENDARMES DE KOEREMONT

‘De Ronde van Vlaanderen’ is voor de volgende tien jaar toegewezen aan kersvers Olympisch Kampioen Vinokourov. Dat heeft het UMC (‘Unie van Monegaskische Coureurs’) zopas bekend gemaakt. De Ronde werd toegewezen bij eenvoudig schouderophalen van de veilingmeester.

Een en ander blijkt niet echt naar de zin van de Franse president François Hollande die ook in het internationale wielrennen ‘de kapitaalvlucht’ wil tegengaan.

‘On va la passer au Kärcher, cette racaille’, parafraseert Hollande zijn voorganger Sarkozy, in een eerste reactie vanuit het Fort van Brégançon .

Om grensoverschrijdend te werk te gaan zet president Hollande deze zomer bij wijze van proefproject alvast zijn beste gendarmes in ter hoogte van het Recreatiedomein van Kluisbergen.

Met het oog op een inval in het peloton op de flanken van de Oude Kwaremont in de finale van de volgende Ronde, zo wordt vernomen in doorgaans welingelichte kringen van de Franse Gendarmerie.

Voor het stadhuis van Kluisbergen werd nochtans net een mag-ni-fie-ke esplanade aangelegd. Voor de passende ontvangst van de president van Absurdistan en zijn achthonderdduizend VIPS. Zo wordt althans beweerd op het koerke van afspanning De Zon, Kwaremont Dorp.

Ter hoogte van het kasteel van Calmont, aan de Oude Ijzermijn werd inmiddels - bij wijze van compensatie voor op adem komende Trieu-beklimmers en mopperende fans van local hero Dries Devenyns - een eikenhouten rustbankje neergepoot. Met erin gebeiteld:

Ooit was dit Romeinse grond
stond hier het kasteel Calmont

(...nu rijden coureurs zich
hier dik in de...)
.

Heeft iemand er met krijt bij gerijmd. Bijkbaar kon de klus niet helemaal geklaard worden. Betrapt door de Gendarmerie de Koeremont.