28 juni 2012

VRIJSPRAAK IN AFFAIRE POLITIEKAZERNE

HEET VAN DE NAALD: AFFAIRE RESECO
LUC DUPONT, POL KERCKHOVE
EN STADSSECRETARIS LINDA VANDEKERKHOVE
GAAN VOLLEDIG VRIJUIT
.

'T KLOERT IEN RONSE

Recht is eindelijk gesproken en geschied. Burgemeester Luc Dupont, stadsecretaris Linda Vandekerkhove , schepen van Financiën Pol Kerckhove en zakenman Jean-François Dopchie zijn na 12 jaar procedure - jaren van kommer en kwel- eindelijk totaal vrijgesproken in de zwaar politiek verziekte affaire van de politiekazerne.

Wat we voor alle betrokkenen in het bijzonder en voor alle Ronsenaars altijd hebben gehoopt is nu - na een tergend trage en politiek verzuurde - procedureslag eindelijk een feit. Vrijspraak voor alle betrokkenen in de zogenaamde 'affaire van de politiekazerne'. Dat verneem ik vanavond uit goede bron van één van de vrijgesprokenen zelf.

Deze zogenaamde Reseco-affaire, naar een gebouw palend aan de voormalige rijkswachtkazerne in de Kasteelstraat, heeft door haar lange nasleep de Ronsenaars heel wat geld gekost. Burgemeester Luc Dupont deed nochtans van bij het begin exact wat de hogere overheid van hem toen verwachtte : de beste, snelste en goedkoopste oplossing zoeken voor de nieuwe huisvesting van de eengemaakte politiediensten. Hij handelde als een goed bestuurder van Ronse. Hij werd daarbij echter keer op keer zwaar getackeld: als politicus. Totaal ten onrechte, zo blijkt nu en vindt de rechtbank nu in haar definitieve vrijspraak.

Voor Luc Dupont komt dit, op een boogscheut van de verkiezingen niks te vroeg. Een opsteker van formaat alleszins. De rechtvaardigheid haalt het vandaag op al de rest. De betrokkenen kunnen dus nu met gerust gemoed verder aan de slag voor onze geliefde stad. 't Kloert ien Ronse.

Proficiat aan alle 'vrijgesprokenen'. Tuupe vuir Ronse.