07 juni 2012

BELASTINGEN NAAR OUDENAARDE

VIRULENTE AANVAL
VAN SCHEPEN POL KERCKHOVE:
BRUSSEL LAAT RONSE STIKKEN


In een ongemeen scherpe aanval klaagt de Ronsese Schepen van Financiën Pol Kerckhove vanmiddag zowel de Vlaamse als Federale overheid aan over de stiefmoederlijke behandeling van Ronse.

'Met het systematisch verhuizen van hun diensten 'naar steeds dezelfde plaatsen' (lees Oudenaarde) laten ze Ronse stikken en maken ze van onze stad een eiland waar Terzake nog eens kan komen filmen hoe het hier vechten is tegen de bierkaai.'


De belastingdienst van Ronse verhuist naar Oudenaarde. Deze verhuizing is het gevolg van de Copernicusakkoorden waarbij Kruishoutem, Zottegem, Oudenaarde en Ronse tot één belastingdienst wordt hervormd.

Na Belgacom, het Rijksarchief, een deel van de Post, bepaalde afdelingen van scholen is het de zoveelste dienstverlening die Ronse verlaat.


Pol Kerckhove: 'Als stadsbestuur doen we al het mogelijke om onze stad bloeiend te maken, tweeverdieners en bedrijven aan te trekken en Ronse te vernieuwen. Maar als zowel de Vlaamse als Federale hogere overheid Ronse verder leeghalen en hun diensten steeds op dezelfde plaatsen centraliseren, wordt het moeilijk om onze doelstellingen te halen.’

Terzake en de bierkaai

‘We worden echt stiefmoederlijk behandeld’, foetert Pol Kerckhove, als voorzitter van het OCMW goed geplaatst om de maatschappelijke problemen van Ronse te kennen.

‘Als ze van Ronse echt een eiland willen maken , dat ze dan verder doen zoals ze bezig zijn. De VRT met Terzake kan dan nog eens komen filmen hoe flink we hier tegen de bierkaai vechten.’


Beetje raar toch dat die noodkreet er nu komt, in de aanloop naar de verkiezingen? Copernicus is een akkoord dat dateert van…2001? Pol Kerckhove is elke verdenking van electoralistisch populisme voor:

Pol Kerckhove: ‘Ook in het verleden hebben we ons hiertegen al verzet. Jaren was het windstil. En plots duikt deze problematiek nu weer op. Ontgoochelend hoe steeds meer diensten uit Ronse worden weggehaald.’

Pol Kerckhove roept alle parlementsleden van Zuid-Oost-Vlaanderen op om deze leegloop van Ronse te stoppen en integendeel nieuwe overheidsdiensten naar Ronse te halen.

Misschien ook eens bellen naar les très chers frères et camarades Elio en de Keizer van Oostende?