05 mei 2012

DE CD&V TOP VIJF VOOR OKTOBER

EIGEN EXCLUSIEF NIEUWS
DUPONT TREKT, DEWORM DUWT
AGNES VAN CROMBRUGGE IS NUMMER TWEEOp basis van eigen info kan ik de fidele bloglezer nu al de top vijf van de CD&V Ronse meegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen.

1.Luc Dupont.
2.Agnes Van Crombrugge
3.Joris Vandenhoucke
4.Jan Foulon
5.Ignace Michaux.

Stemmenkanon Agnes Van Crombrugge wordt de nummer twee. De rechterhand van Luc Dupont aan het roer van Ronse, schepen van Openbare Werken Yves Deworm duwt de lijst. Brigitte Vanhoutte, die de tweede stek beoogde, zou afhaken.


Dit alles zou dinsdag door het bestuur worden bekrachtigd. Wie weet volgt er dan - volgens de nieuwe gebruiken van transparant bestuur aldaar - een zogenaamde 'persconferentie' voor de bevriende media door voorzitter Leo Verstichel die zelf op de provincielijst wordt geparkeerd. Persmoment waarop we, dat spreekt, met genoegen onze kat sturen zullen.


Een samenwerking van CD&V, de huidige en allicht ook toekomstige bestuurspartner van de SP.A, met de N-VA van voorzitter Paul Carteus en zijn Klijpe-figuren Wim Vandevelde & Lieven Dhaeze wordt zo te horen hoogst onwaarschijnlijk: noch voor, noch na de verkiezingen.

Het 'buitenwerken van de socialisten', zoals door N-VA vooropgesteld bij een eerste - en allicht laatste contactname - 'behind closed doors' tussen CD&V en N-VA in januari, zit er dus niet in. De ambitie van N-VA om Ronse mee te besturen zal dienen te worden verteerd op de oppositiebanken, in gezelschap van Vlaams Belang.

Als CD&V en S.PA als bestuurspartners na de verkiezingen samen niet aan een stevige meerderheid geraken, ligt de weg breed open voor een bestuursdriehoek met de liberalen. Of het OCMW als kiezers-trekijzer dan nog in handen van de socialisten blijft, is maar zeer de vraag.