12 december 2011

EEN NIEUW HART VOOR RONSE

EXCLUSIEF EIGEN NIEUWS
VOORMALIG UUTVERCOREN HEROPENT IN APRIL
DE OUDE SINT-MARTENS WORDT ‘PASSAGE’
MET ORANJERIE, WARME BAKKER.
STADSBESTUUR PAKT OUDE VRIJHEID AAN.

Een bijzonder theehuisje waarin je terecht kan voor artisanale koekjes (van eigen deeg), speciale bieren en nu en dan een tentoonstelling. Dat wordt vanaf april de nieuwe bestemming voor de inmiddels totaal gerenoveerde galerie Uutvercoren. Zo verneem ik vanochtend uit een eigen goede bron.

Aan de overkant wordt, met de renovatie van de Oude Sint-Martens gemikt op de zomer van 2013 voor de opening van een polyvalente zogeheten ‘Passage’ van 1000 vierkante meter commerciële ruimte.

De naam passage is niet toevallig gekozen. Als alles stedebouwkundig meezit, wordt de voormalige kerk immers de poort tussen de Grote Markt, de site van Sint-Hermes en Klein Marktje. Het winkelcentrum van Ronse kan aldus eindelijk een gezellige doorgang en rondgang worden.

Aan de kant van de tingieterij De Cock wordt voor de invulling van De Passage zelf gedacht aan een brasserie. Kant park is er sprake van een Oranjerie, patisserie en artisanale bakkerij.

Van zijn kant heeft burgemeester Luc Dupont inmiddels met het schepencollege diverse ontwerpbureaus aangesproken die het beste voorstel moeten uitwerken voor de volledige renovatie van de Oude Vrijheid. Inbegrepen de doorsteek van Markt tot Marktje.

Na de geslaagde renovatie van de Markt en omgeving nieuwe grootse plannen dus. Waarin privé en bestuur mekaar ontmoeten om ‘tuupe vuir Ronse’ de oude binnenstad de glans terug te schenken die haar toekomt.