04 oktober 2011

BLOGSTUKKEN

° Volgens Het Laatste Nieuws heet de nieuwe CD van de Gevuigoode Mandolinen '’t Koert ien Ronse’. Nu te koop op de Dienst Toerisme, in de Local Unique en op de Passé-Partout.

° De media, het is me toch wat. Hoe zou het nog zijn met ‘Ronse Koest?'

° Op 6 november zingt het Sint-Gregoriuskoor het requiem van Gabriel Fauré in de Sint-Hermes. Niet te verwarren met Noêl Foré die in 1963 de Ronde van Vlaanderen won. (Want met die journalisten).

° Volgens de kranten vandaag wordt de Zandstraat verschoven tot achter de molen zonder wieken. Voor de Gazet Van Antwerpen Trofee.

° Of dat requiem daar gezongen wordt ter nagedachtenis van de ter ziele gegane Ronsese bestuursmeerderheid is vooralsnog niet duidelijk. De overleden coalitie is namelijk zelf nog niet op de hoogte van haar overlijden.

° Vergeet zaterdag vooral de benefietavond voor Effeta niet in de Volksbond. Het is voor het goede doel. Ronse op zijn mooist en voor malkander. Het is een keer iets anders. Ronse Bluest. Ronse Bloest.


° Ronse ‘k zie oa gieren.
Van ôl de steiden
spande de kruune.

Dat nu staan zingen met een dansenden kannunik op de piste van de Poeterst: het geeft een heel apart gevoel van binnen.

° Ze zijn er in het schepencollege nog niet uit of ze bij hun levensbeëindiging gaan voor euthanasie dan wel voor palliatieve terminus. Je lacht je als Ronsenaar een coalitiebreuk.

° 'RONSE IS CHEWELDIG!' (Eddy Wally).