23 september 2011

TUUPE VUIR RONSE

OCMW-VOORZITTER POL KERCKHOVE
ANTWOORDT HIER ALEXANDER DE CROO:
‘HEB JE DAAR DE AFSCHAFFING VAN DE FACILITEITEN IN RONSE OP TAFEL GELEGD?


Alexander De Croo zou zich beter bezig houden met het brave Brakel en de asiel -en migratiepolitiek in Brussel. Blijkbaar is onze lieven Alexander vergeten dat enkele maanden geleden het brave Brakel ook te maken had met wekelijkse hevige vechtpartijen. Ik heb hem toen niets horen zeggen.
Tevens kampt Geraardsbergen al geruime tijd met wekelijkse ongeregeldheden aan de stationsbuurt met zware wapens. Zottegem kampte ook een tijd geleden met vechtpartijen. Alsook Oudenaarde aan de Qubus waar wekelijks ongeregeldheden gebeuren. Iedere stad in Vlaanderen heeft jammer genoeg te maken met deze problematiek. Ik hoor onzen senateur daar niets over zeggen. Het is blijkbaar maar Ronse die dit meemaakt……

‘Na die kus in den Jump
hebben we u in Ronse
niet meer gezien’.

Neen Alexander, uw eerste kus in Ronse heeft ongetwijfeld felle herinneringen nagelaten. Maar na de kus In den Jump hebben we u nooit meer bespeurd te Ronse. Behalve vorig jaar bij de verkiezingen. Rap rap om stemmen te ronselen. Geen tijd om te luisteren naar de mensen laat staan iets doen voor de Ronsenaars….. En nu nog een beetje commentaar geven over Ronse en zijn beleid???? Dat mag je doen als je kennis van zaken hebt. Groepsverkrachtingen, OCMW enkel een uitbetalingsloket, enz. waar haal je het vandaan??????

'Ik kan mijn ogen niet geloven
dat je zo'n onzin vertelt'.

Gent, Oostende, Lokeren voorbeelden???? Ik kan mijn ogen niet geloven dat je zo’n onzin vertelt. Heb je ooit een goed gesprek gehad met de Voorzitters van het OCMW van die steden???? Waarschijnlijk niet. Ik wel. En samen pogen we ons uiterste best te doen om de problemen op te lossen van sommige van jullie stommiteiten in Brussel. Jullie zouden best een beetje meer luisteren naar de lokale mandatarissen die nog contact hebben met hun inwoners. En nog de vinger aan de pols hebben.

Een van de grote oorzaken is oa. de problematiek van het asiel en migratiebeleid van Brussel beste Alexander. Een regelrechte catastrofe. En daar kunnen wij als lokale politici niets of weinig aan veranderen. Maar jij wel. De liberalen zitten al meer dan 10 jaar in de regering en als ik mij niet vergis tot voor kort was Mevr. Van Turtelboom (Open VLD) minister van de immigratie en asielproblematiek. En wat is de stand van zaken nu???? We zullen er maar over zwijgen zeker…. Een grote verantwoordelijkheid ook van de Open VLD…..

Een andere oorzaak van onze problematiek te Ronse zijn nog steeds de faciliteiten. Je zat als voorzitter van de Open VLD mee aan de tafel voor de regeringsonderhandelingen. Heb je daar de afschaffing van de faciliteiten van Ronse op tafel gelegd??? Of maar efkes gemeld dat er ergens in het Zuiden van Oost-Vlaanderen de grootste faciliteitengemeente van Vlaanderen ligt??? Neen??? Beter kan men nochtans niet geplaatst zijn om het daar naar voor te brengen………… En waarom niet??? Enfin we hebben er toch niets van vernomen in de media.

'Welke steun heeft Ronse
van Brussel of Vlaanderen
al gekregen?'

Dus schieten op de lokale beleidsploeg van Ronse???? Ik zou dat niet doen maar eerder die mensen de hand toesteken om hen te helpen. Ken je überhaupt de Ronsese socio-economische problematiek??? Ken je überhaupt de inspanningen die we reeds gedaan hebben??? Welke steun heeft Ronse van Brussel of Vlaanderen al gekregen???Maar je weet wel dat er ‘something rotten’ is in Ronse. Op wat baseert gij u in feite???

Alexander, laat je eerst goed inlichten voor je commentaar geeft. In plaats van Ronse te helpen als politieker uit de regio doe je het omgekeerde. Als parlementair heb je de opdracht de regio te dragen en niet te laten vallen. We dachten ook op jou te kunnen rekenen om mee te werken aan de vernieuwing van onze mooie stad Ronse. Niet dus. Foeifoeifoei.

Alexander, in plaats van negatieve commentaar te geven over het mooie nostalgische Ronse zou je beter mee helpen aan de opbouw en de vernieuwing van Ronse die we jaren geleden met onze ploeg ingezet hebben.En informeer je eerst voordat je verklaringen aflegt in de media die niet kloppen met de realiteit. Tot nog eens op een verkiezingscampagne in Ronse.

Fier op Ronse en fier op de Koningin van de Vlaamse Ardennen.

Pol Kerckhove
Voorzitter OCMW en schepen stad Ronse