30 september 2011

TUUPE VUIR RONSE

RONSE IS GEWELDIG NIET GEWELDDADIG


‘Het wordt geen witte mars tegen geweld, maar een optocht om duidelijk te maken dat Ronse leeft en dat we opkomen voor onze stad’.

Dat verduidelijken Jonathan Jouret en Yann Verhellen, initiatiefnemers van 'Ronse Op Straat' vandaag in ‘Het Laatste Nieuws’. Zoals zoveel verontwaardigde Ronsenaars zijn de twee de negatieve berichtgeving over Ronse hartsgrondig beu.


Jonathan & Yann: 'De reportage (in Terzake) hing een heel negatief beeld op van Ronse. Onze Hermesstad werd afgeschilderd als een Geweldstad. We zijn er ons wel degelijk van bewust dat Ronse, net zoals elke andere Vlaamse stad, te kampen heeft met problemen. Maar spreken van een degoutante geweldcultuur is enorm overdreven'.

'Veel geëngageerde inwoners doen elke dag hun uiterste best om van Ronse een aangename en leefbare stad te maken. Die negatieve berichtgeving was voor hen dan ook een harde kaakslag'

'Als je de criminaliteitscijfers van Ronse vergelijkt met provinciesteden als Aalst of Geraardsbergen doen we het zelfs een pak beter! Maar de perceptie van de bevolking is vaak anders en net daar willen we verandering in brengen. We kunnen de massale negatieve berichtgeving niet zomaar over ons heen laten gaan en daarom is het tijd voor actie.’


‘Op zondag 9 oktober nodigen we alle inwoners uit op de Grote Markt van Ronse. We verzamelen om 16.30 uur aan het stadhuis om nadien via een optocht door de Ronsese centrumstraten te trekken. Het wordt geen witte mars tegen geweld, wel een optocht met een positieve boodschap. Veel geëngageerde inwoners doen elke dag hun uiterste best om van Ronse een aangename en leefbare stad te maken. Die negatieve berichtgeving was voor hen dan ook een harde kaakslag'.

Met de slogan 'Ronse is geweldig, willen we het imago van de stad in ere herstellen. De optocht eindigt op de Kleine Markt, waar optredens en dj's voor een feestelijke sfeer zullen zorgen.’

Op amper 24 uur tijd, lieten al meer dan 200 personen via de Facebookpagina 'Ronse komt op straat!' weten dat ze zullen deelnemen aan de optocht. Ook de horeca, de handelaars en Unizo scharen zich achter het initiatief zo meldt de krant nog.

(Voor meer info over de optocht: Contact: yann.verhellen@hotmail.com.)