17 september 2010

DE BENIEUWDE RONSENAAR

KSK-VOORZITTER KRIJGT DEKSEL OP DE NEUS:
OUDENAARDE ZIET FUSIE MET RONSE NIET ZITTEN.
‘MENTALITEITSVERSCHIL VEEL TE GROOT.’
‘NIEUW STADION? WIE ZIT DAAR OP TE WACHTEN?'‘Een nieuw stadion in Maarkedal, wie zit daar op te wachten?'
Luc Vander Schelden, de manager van voetbalclub KSV Oudenaarde, tegenstander van KSK Ronse morgenavond in het Orphale Cruckestadion, stuurt KSK-voorzitter Jean-Marie Vandendriessche koeltjes wandelen met diens eerder geopperde en vandaag nog eens formeel herhaalde ‘bespiegelingen’ over een fusie met Oudenaarde: in een nieuw te bouwen stadion in Nukerke.


‘Een fusie met SK Ronse zien wij niet zitten’, aldus de Oudenaardse manager in ‘Het Laatste Nieuws’. Daarin etaleert Jean-Marie Vandendriessche nog eens zijn fusie-ideeën, nadat ze deze zomer nog door hem werden weggewuifd als ‘gazettenpraat’ van onze collega Roger Marlier. Luc Vander Schelden fluit de KSK-voorzitter nu heel confronterend terug.

Luc Vander Schelden: ‘Om verschillende redenen. Eerst is er de afstand tussen Oudenaarde en Ronse. We liggen veel te ver uit elkaar. En ten tweede, de mentaliteit tussen Oudenaarde en Ronse is totaal verschillend. Enkele maanden geleden werd de idee gelanceerd om in Maarkedal een nieuw stadion te bouwen. Wie zit daar op te wachten? Die fusie zal een natte droom blijven. Toch de eerstvolgende jaren.’

‘KSK-voorzitter staat er bijna alleen voor…’

Manager Luc Vander Schelden licht trouwens nog een heel ander verrassend tipje van de sluier over de fusiebespiegelingen en megalo-stadiondromen van de KSK-voorzitter.

Luc Vander Schelden:‘Ik begrijp Ronse-voorzitter Jean-Marie Vandendriessche wel als hij het heeft over een fusie tussen zijn ploeg en KSV Oudenaarde. Bij zijn ploeg staat hij er omzeggens bijna alleen voor. Bij ons is er de laatste jaren toch wel een en ander veranderd. Een aantal mensen begint mee aan de kar te duwen. Dat is een heel positieve evolutie.’

Tja laat dàt nu leuk zijn om lezen voor alle medewerkers die zich naast Jean-Marie Vandendriessche dag na dag inzetten voor KSK. Zoiets vernemen uit de mond van de concurrent van morgenavond op de vooravond van de topper van het jaar... Ik neem aan dat ze hem daar goed gaan soigneren, met misschien een extra-bijgezet VIP-zitje op de (uitverkochte) footlunch.

De manager van Oudenaarde heeft overigens zelf nog een heel andere ‘natte droom’, bij wijze van uitsmijter: morgen de drie punten komen pakken hier in Ronse… Bijzonder pijnlijk is het allemaal. Plaatsvervangende schaamte is wat de Ronsese voetbalsupporter in het Cruckestadion nog rest. Wil iemand de Jeannette weer bovenhalen?