11 maart 2010

OVER LEVEN IN RONSE

DE STRAAT VAN RUDI VERSUS DIE VAN DOOBIE

Les dés sont pipés. In het Nederlands klinkt dat platter. Het is iets met knikkers. Wat er zoal aanplakt als er een straathond in de buurt hangt. De Open VLD zwijgt dus wel in alle talen over de immobiliën-vennootschap die de heer schepen van Openbare Werken Yves Deworm er een tijdlang tijdens zijn mandaat doodgemoedereerd met ‘zijn’ eigen stadsingenieur en zakenpartner blijkt te hebben op nagehouden. Zou het er misschien een héél klein ietsepietsje mee te maken hebben dat die stadsingenieur in kwestie zelf…bestuurslid is van Open VLD? De openheid van VLD Ronse heeft dat van een doorkijkraamscherm. Je ziet er wel dwars doorheen naar buiten, maar binnen blijft het potje gedekt.

Dirk Deschaumes van Vlaams Belang stelde de vraag naar de deontologische blunder (meer was het niet ) van de heer schepen dus wèl. Maar zijn tussenkomst werd in de geheime zitting prompt ondergespoten in de dikke mist van een uitleg die er geen is en vooral van veel elkaar doorkruisende partijbelangen waarin de ene zwijgt voor de andere.

Dezelfde Open VLD blijkt ondertussen wel hoogst bezorgd over de vraag omtrent…gewenst éénrichtingsverkeer in de Gomar Vandewielelaan. Zou het er misschien een heel klein ietsepietsje mee te maken hebben dat één van de twee Open VLD-gekozenen er zelf woont, in die Vandewielelaan? Pech natuurlijk dat die andere grote liberale … rivaal Rudi Boudringhien net in de straat om de hoek woont. En als je in de sjieke Vandewielelaan parkeerruimte creëert, versas je de overlast naar de hippe Sturbautstraat. Met andere woorden: de straat van Doobie versus die van Rudi. Tot zover deze 'Belangwekkende' tussenkomst van de Open VLD, op voorzet van Erik Tack.

Ondertussen blijft het wachten op een antwoord op die ene simpele vraag van Dirk Deschaumes. Volgens mij zal ze blijven hangen tot pakweg ….2012. Dat niemand hier dan komt janken over populisme en dat het toch zo scoort.

Oh ja nog dit. De stad Ronse wacht het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) af om straatnaamborden alhier te vervangen. Eentalig of tweetalig? Qui nous le dira? Die madam van onze GPS misschien met een nieuwe routeberekening... Tot zolang worden de kapotte en verdwenen bordjes in Ronse-Renaix gewoon niet meer vervangen. Noch in pakweg de Rue Gomar Vandewiele, noch in de Rue Léopold Sturbaut…Ien Roonse ees dat iet, da vinde nieverst niet.