13 september 2009

OVER LEVEN IN RONSE


JOHNNY WEISMULLER, WE WANT MORE!
UNIEK MUZIKAAL TOPMOMENT
MET DIETER LIMBOURG ALS SPECIAL GUEST


Jan Demeulemeester alias Johnny Weismuller heeft vannacht met zijn Rocking Pirates in Ronse voor een onvergetelijk muziekmoment gezorgd als slotact op de alom bijzonder geslaagde weekendviering van 90 jaar Scouts.

Als hoofdact van de tweedaagse feestelijkheden (met spelletjes, een gesmaakte tenoonstelling, een barbecue in de schitterende omgeving van het Muziekbos, adembenemende stunts van de suspersympathieke voetbaljongleur Stijn De Pourcq, hoogst controversiële ‘pretpraat’ van Iwein Segers en een geslaagde veiling om de kas te spijzen, slaagde schilder Jan Demeulemeester (voor de gelegenheid even overgekomen uit zijn Tunesische stek) erin alle aanwezigen uit de bol te rocken met een in Ronse nooit geziene muzikale zeer rockabilly performance. Wie er niet bij was, die miste een muzikale topact zoals Ronse er weinig heeft gehad.

De bezetting was er dan ook een van absolute topklasse, met als special guest op de sax niemand minder dan de tegenwoordig zowel nationaal als internationaal scorende Ronsenaar Dieter Limbourg. Aan de snaren kregen we duizelingwekkende performances geserveerd van Johan Vanderaspoilden, Jonathan Vandenbussche en… an amazing 'Micky' Michele Cordaro, selfmade gitaar-revelatie van de avond. Het geheel werd on drums stevig en heel overtuigend ondersteund door een Patrick Elet, met een extreem hoog Phil Collins-gehalte (voor de connoisseurs: in pure Bruno Castelluci-stijl).

Voor oud-scouts van mijn slag was het eerder op de avond onder de sterrenhemel al heel mooi om, met mijn scoutsmaats van altijd, samen gade te slaan hoe de leiders van weleer allemaal weer samen present en bijeen in de tent tekenden. Er zijn dus nog zekerheden in dit oude belaagde avondland. Eens scout, altijd scout.

Ooit schreef ik dat Jan Demeulemeerster vooral moet schilderen. Want hij heeft het dus helemaal mee van thuis. Nu corrigeer ik dat: blijven schilderen én rocken, Jan. Dit is absolute top. En een droombezetting, een uniek samenvallen van het absolute muzikale toptalent waarop iedere Ronsenaar vandaag fier mag zijn. Johnny Weismuller and The Rocking Pirates: we want more.