05 juli 2008

DE BENIEUWDE RONSENAAR

TUUPE NOER DEN BRUUL!


‘Waw! Zoveel volk bijeen op de Bruul dat heb ik hier nog nooit gezien’, lacht schepen Joris Vandenhoucke de massa kort en krachtig vanop het grote podium toe in zijn welkomwoord bij de opening van de Bruulconcerten 2008.

Alle ingrediënten zijn er dan ook om Bruul 2008 een formidabele start te geven. Een stralende zon. Een uniek kader. Pas grote vakantie. Kortom: echte zomersfeer alom. Het zuiden in Ronse zelve.


Al van ’s middags wordt het Bruulpark omgetoverd tot onwaarschijnlijk droomparadijs voor de Kids. In de vooravond volgt er een spetterend optreden van Spring.
En ’s avonds is er dan de grote massa 'groten'. Afgekomen op Peter Dhooges ‘Question’: voor de gelegenheid versterkt met Joachim Van Hoeckes knappe blazerssectie.

Met zijn feilloze interpretaties van Stevie Wonder, Joe Cocker en George Harrisonsongs en zijn aangeboren podiumvastheid ontpopt Peter zich als de ideale aanbrenger voor de alom verwachte ster van de avond Guillaume Devos.

De supersympathieke Steracteur-Steracteur waarop heel Ronse trots is maakt het dan ook helemaal waar. Hij geeft zijn Ronsese fans volledig wat ze van hem verwachten : een schitterende show. Guillaume heeft een heel mooie warme stem en alles er bovenop om Vlaanderen helemaal plat te krijgen.

Alleen een opdringerige ambetante managermadam van Delavega, de volgende geprogrammeerde groep slaagt er in (tot op het podium toe!) de massale ‘We want more’ te doen smoren. Gelukkig dat de kiekengeluiden uit de snukkende snaren van de sologitarist haar tijdens haar nummertje dwarsliggen ontgaan...

Maar de timing is dus de timing. De Ronsenaars krijgen echter maar niet genoeg van Guillaume Devos. Met of zonder overhemd aan. De lange signeersessie bewijst de populariteit van Guillaume in eigen stad. De zangeres van Delavega maakt dan wel alles goed en geeft nog een prima (Studio Brussel sized) topact weg.

De Buulconcerten zijn dus meer dan ooit helemaal wat ze altijd al wilden zijn. Schitterend pretentieloos gratis amusement. Een zomer lang. Dik proficiat aan allen die hiervoor tekenen. Dit is een mooi, heel mooi antwoord van de Ronsenaars op al diegenen die Ronse in het verdomhoekje lullen.
Hoe schuune da Roonse tooch kan zoan. Tuupe noer den Bruul!


MET DANK AAN ONZE FOTOGRAFEN:

- Milo Van Driessche (Guillaume met Peter & Question).
- rudyroan.com (Blazers Joachim Van Hoecke en avondpodium)
- Yannic Vancaeneghem (vooravond).