07 maart 2008

DE BENIEUWDE RONSENAARParticipatie
Maatschappij
Vlaanderen
trekt
650 miljoen
uitPVM-VOORZITTER CLAIR YSEBAERT:

RING ROND RONSE KLAAR BINNEN ACHT JAAR


‘Tegen 2016 moeten alle missing links in het Vlaamse Wegennet die via publiek-private samenwerking worden aangepakt afgewerkt zijn. Zoals de rondweg in Ronse, waar al dertig jaar over gesproken wordt.Voor die wegwerkzaamheden wordt 650 miljoen uitgetrokken door de projectvennootschap Via-Invest waarvan de Vlaamse overheid 49 percent en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) 51 procent in handen hebben en die privékapitaal aantrekt.'

Aldus Clair Ysebaert vandaag in De Standaard. Ysebaert is voorzitter van de Participatiemaatschappij Vlaanderen.

Clair Ysebaert doet zijn verklaring in de krant naar aanleiding van de bekroning gisteravond in Londen door het Britse vakblad Finance Project Finance Magazine van de infrastractuurwerken Via-Zaventem en Diabolo-Noord tot de beste PPS (publiek private samenwerkings)-Projecten van Europa.

Voor voorzitter Clair Ysebaert is die Britse bekroning het bewijs van de internationale erkenning voor de Vlaamse PPS-inspanningen.

Als Ronsenaar van origine woonachtig in Moregem kent Clair Ysebaert, voormalig kabinetschef van Guy Verhofstadt, de nood aan snelle ontsluiting van Ronse zeer goed.

Tuupe vuir Roonse, Clair...