10 maart 2008

BEAU MONDE

HISTORIA MUNDI DIT JAAR IN RONSE

DUIZENDEN BEZOEKERS VERWACHT

OP UNIEK HISTORISCH SPEKTAKEL

Jaarlijks organiseert Historia Mundi een indrukwekkend evenement dat een reis door de wereldgeschiedenis presenteert met 800 hobbyisten in historische klederdracht uit tien Europse landen. Niet alleen veldslagen worden daarbij getoond maar ook het gewone leven.

Het evenement vindt deze keer plaats in Ronse ( Dammekensstraat op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008 10 tot 18uur ). De tijdsperiodes variëren van prehistorie tot Kelten, Noormannen, middeleeuwen, Renaissance, Burgerij, Indianen, Highlanders, Mexicaanse oorlogen, Kolonisatie van Amerika, Trappers cowboys,de twee wereldoorlogen, Vietnam en Flower Power.

Naast het kampleven (met 500 tenten) krijgen we tal van ambachten te zien, gevechten, driloefeningen,duels en historische muziekgroepen. Als afsluiter van de dag wordt er telkens een Kitty Battle gehouden waarbij de aanwezige kinderen de ‘strijders’ mogen aanvallen.

Op vrijdag 20 juni wordt op het Bruulpark een concert gegeven door twee groepen in de sfeer: Manyidaki (middeleeuwse en folk muziek) en Prima Nocta (Keltische muziek in een gemoderniseerd kleedje) www.primanocta.com

Het belooft een schitterend spektakel te zullen worden.
Er worden dan ook in Ronse 12.000 bezoekers verwacht.
Hierboven alvast een voorsmaakje in beeld…