15 augustus 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (139)BURGEMEESTER DUPONT VALT VAN HOOG

(AL WEET HIJ NU WEL WAAR DE KLEPEL HANGT)

TAVI DURFT EN SPRINGT VAN TUBE SILICONE

(MAAR KARI DOET HET IN ZIJN KILT…)


Burgemeester Luc Dupont heeft zichzelf vanmiddag van de 38-meter hoge Klijpetoren in de diepte gestort. Jan Foulon, Voorzitter van de gemeenteraad en kandidaat-opvolger keek (geamuseerd) toe en hield zich voor alle zekerheid stand by.

Luc Dupont, danig gehard door zijn voormalig scoutsleven vol gevaarlijke overgangen, trotseerde zijn hoogtevrees en sprong onvervaard als eerste. Even later was het de beurt aan Tavi die de Klijpetoren, de door hem zogenoemde ‘siliconespuit’ aldus in ere herstelde.

Kari Brak van zijn kant deed het in zijn kilt. Hij bedankte voor de sprong.

Tegenover de Benieuwde Ronsenaar wou burgemeester Luc Dupont achteraf kwijt ‘dat hij die scoutstoestanden van vroeger eigenlijk gevaarlijker vond.’

BALTHAZAR BOMA ANDERS BEKEKEN

Ook Balthazar Boma waagde even later de sprong. Marijn Devalck herinnerde zich daarbij dat hij zo’n halve eeuw geleden als Marino Falco de Klijpetoren inzong. Hij stelde voor om dat nu nog ’s over te komen doen.

Pikantg detail: ‘Boma’ waagde de sprong in kilt. Voor de vrouwelijke toeschouwers onder de deathride-kabel kon de dag hierna niet meer stuk. Boma werd dan ook onmiddellijk na zijn sprong omstuwd door zeer bewonderende vrouwelijke fans die, zwaar onder de indruk van de onderkant van de beroemdste snor van Vlaanderen, smeekten om een handtekening. Het mocht zelfs ook iets meer zijn.