25 juni 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (121)
RONSESE POLITIE KLAAR
VOOR VEILIG BELGISCH KAMPIOENSCHAP

DERTIGDUIZEND BEZOEKERS VERWACHT

2OO POLITIEMANNEN EXTRA PLUS 40 INSPECTEURS VAN DE POLITIE-ACADEMIE

KLIK OP ONZE KAART VOOR SITUERING PARKINGS


Voor het Belgisch kampioenschap wielrennen voor profs nu zondag 1 juli worden 200 extra politieagenten ingezet plus een helikopter. Bovendien worden er twee tijdelijke politiekantoren ingericht en 40 inspecteurs van de PolitieAcademie ingezet.

Dat meldt politieschef Roland Schiettecatte vandaag in Het Nieuwsblad en Het Volk in een gesprek met onze perscollega Fernand De Vos.


Politiechef Roland Schiettecatte: 'Om een prima verloop van dit kampioenschap te waarborgen, heeft Ronse in samenwerking met alle hulpdiensten een algemeen nood- en interventieplan opgesteld.

Interdisciplinaire samenwerking is de boodschap. We moeten niet enkel de veiligheid van onze 24.000 inwoners, maar ook die van de 30.000 verwachte bezoekers garanderen.'

Versterking

Roland Schiettecatte: 'Onze veertig manschappen krijgen versterking van honderd collega's uit de omliggende politiezones en nog eens van vijftig van de federale politie.

Om het politiecommissariaat in de Sint-Cornelisstraat, dat middenin het parcours ligt, te ontlasten, openen we twee tijdelijke kantoren, in het OCMW-hospitaal en in het provinciaal instituut Heynsdale. Die kantoren zijn vlot bereikbaar; iedereen kan er terecht voor aangifte van diefstal, verloren voorwerpen, klachten allerhande.

Uit de Oost-Vlaamse politieacademie komen nog eens veertig politie-inspecteurs om de 56 seingevers bij te staan. ‘

Doortochten parcours

Het parcours is volledig afgezet. Er zijn enkele uitzonderingen. Na elke doortocht kan er gepasseerd worden in Spillegem, voor wie de afgebakende zone wil verlaten, in de Sint-Pietersnieuwstraat, om de zone binnen te komen, en aan de rotonde van de Engelsenlaan, voor beide richtingen.

Stand by voor noodsituaties

Roland Schiettecatte: 'De omliggende zones springen ons bij om de verkeersgeleiding rondom Ronse te verzekeren. Politieagenten uit de zones Kortrijk en Brugge kunnen desgevallend bijspringen in noodsituaties. De escorte van de wedstrijd zelf is uiteraard in handen van de federale politie.'

Foto Politiechef Roland Schiettecatte: Copyright De Benieuwde Ronsenaar.