20 januari 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (63)


EXCLUSIEF NIEUWS

JAN FOULON HEEFT ZIJN OPVOLGER

ALSICOMANAGER JO CORNELUS
WORDT NIEUWE CD&V VOORZITTER

GEDREVEN DOOR RONSE


De achtendertigjarige nieuwe Ronsenaar Jo Cornelus volgt morgen Jan Foulon op als voorzitter van CD&V Ronse.

‘Ik ben een geëngageerde nieuwe Ronsenaar en wil niet aan de zijlijn staan’, aldus Cornelus in een gesprek dat we vanavond met hem hadden.


Jo Cornelus, een Kortrijkzaan van geboorte (°1968), is gehuwd met Ann Talpe, als vroedvrouw werkzaam op dienst heelkunde van de kliniek ZvB Ronse.

De sympathieke papa van Felix, Victor en Guust volgde Latijn Wiskunde aan het Don Bosco College in Kortrijk. Hij studeerde cum laude af als handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde tevens een masters diploma in Project Management aan de Université de Lille. Hij deed zijn legerdienst als KRO in Arlon.

Jo Cornelus was eerst een paar jaar werkzaam als directieassistent bij Molens t’Kindt in Kerkhove en belandde daarna in Ronse bij Alsico: achtereenvolgens als verantwoordelijke voor de commerciële binnendienst, Account Manager en sinds 2006 Sales Manager, verantwoordelijk voor alle rechtstreekse verkoop van Alsico in Europa.

Jo Cornelus is past-voorzitter van het oudercomité Basisschool Glorieux, lid en past-voorzitter van JCI Ronse en, net als zijn voorganger Jan Foulon, lid van Marnixring Ronse.

De spurt aantrekken

Jo Cornelus: ‘Ik ben een compromisfiguur. Verwacht van mij geen wereldschokkende dingen. Ik ga veeleer de uitgezette lijnen doortrekken en voortwerken aan het Strategisch Plan dat ik als lid van het overlegplatform lokale economie meehielp uitzetten.’

- Hoe kijkt u als nieuwe voorzitter aan tegen de Ronsese invulling van de CD&V-lijst voor de federale verkiezingen van 10 juni?

Jo Cornelus: ‘Natuurlijk wil ik liefst een Ronsenaar op een verkiesbare plaats op de Kamerlijst zien figureren. Ik ga mijn kopman (Jan Foulon-red.) nu eerst wat uit de wind houden… om hem zoals in een goede eindspurt straks te lanceren.’

- U bent lid van de Marnixring. Hoe kijkt u als nieuwbakken CD&V-voorzitter aan tegen de faciliteiten?

Jo Cornelus: ‘Ronse is een Vlaamse stad. Ik ben eerst Vlaming, dan Belg.’


Verkiezingen morgenvoormiddag

De verkiezingen voor het voorzitterschap hebben morgenvoormiddag plaats in de Volksbond. Als enige kandidaat voor het algemene voorzitterschap is Jo Cornelus verzekerd van zijn aanduiding.

De leden van de CD&V kiezen daarna hun voorzitster Vrouw & Maatschappij uit de volgende drie kandidates:

Fanny Verheyen,
Brigitte Van Houtte
Sylvie Van Overmeeren.


Ignace Michaux is als enige kandidaat voor het Jongerenvoorzitterschap ook al zeker van zijn stek.

Net zoals Daniel Vandenhoucke als enige kandidaat verzekerd is van zijn voorzitterschap voor de seniorenwerking.