27 september 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (154)

PETER VAN PETEGEM ZET ZIJN ZINNEN OP RONSE

ZWARTE VAN BRAKEL GAAT VOOR DRIEKLEUR

Peter Van Petegem, laureaat van Parijs-Roubaix en tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, wil op 1 juli volgend jaar kampioen van België worden op het prachtige stadscircuit dwars door en om Ronse. Dat zei hij ons tijdens een bezoek aan de kampioen in zijn Brakelse cottage
.

Peter Van Petegem is door zijn maat Luc Vandenabeele, de Ronsese organisator van het Belgisch Kampioenschap 2007, aangezocht om het peterschap van de Kampioenschap in Ronse waar te nemen. Van Petegem ging graag in op dat voorstel.

De sympathieke 'Peet,' ook genaamd ‘De Zwarte van Brakel’, tekende op zijn zesendertigste voor een jaar bij Quickstep-Innergetic met als grote objectieven de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Hij ziet het Belgische Kampioenschap in Ronse hierna dik zitten: als kroon op het werk. Samen met zijn (training)maat Serge Baguet wil hij dan ook alle troeven op zijn hand om zijn mooie loopbaan af te sluiten met de driekleur in Ronse.

Ronse in the picture

‘Ik train vaak in Ronse. Mijn vrouw Angélique komt er ook al eens winkelen. Het wordt een mooi selectief parcours. De nieuwe Kwaremont en de Hootond zullen daarin fungeren als kuitenbrekers.’

Ronse is tegenwoordig weer helemaal in the picture als dé stad van de wielerkampioenschappen. Bondsdirecteur Tom Van Damme, die het in Terzake onlangs gevat opnam in een woordduel met Jean-Marie Dedecker, is een geboren en getogen Ronsenaar en ziet vol vertrouwen de organisatie van het Belgisch Kampioenschap in Ronse tegemoet.

Naar we van Luc Vandenabeele vernemen verloopt deze organisatie overigens budgetmatig volkomen volgens planning. Het circuit dat dwars door de binnenstad loopt belooft dan ook wielerspektakel op topniveau tot in het hart van Ronse.